Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Teen ændrede dødsdom

art-elnaNATUR-METODEN - Elna Kirketerp ville ikke bare acceptere lægernes kræftdom. Så hun gik i gang med at studere nogle artikler om natur­medicin og mener, at hun i dag har kureret sig selv ved hjælp af en særlig, brasiliansk urte-te.

Elna Kirketerp mener, at hun har helbredt sig selv for kræft - med en særlig te, Livsvilje og troen på, at det ville hjælpe

- Jeg lignede en, der ikke havde langt igen. De troede ikke, jeg ville leve året ud.

Rolig og fattet sidder Elna Kirketerp i sin stue og fortæller om den kræftsygdom, hun fik konstateret i juli sidste år. Elna Kirketerp vil gerne bringe den erfaring, som hun selv har hen­tet, videre til andre, for måske kan andre ligesom hun slippe ud af kræftsygdommens dødelige favntag.

1. juli sidste år konstaterede læger på Herning Centralsyge­hus efter en røntgenundersø­gelse og undersøgelse af væske fra patientens bughule, at folkepensionisten i Hamme­rum havde kræft både i blodet og i lymfekirtler.

- Overlæge Svend Hasselstrøm sagde til mig, at det var alvor­ligt, og at der intet var at gøre. Det var en barsk besked, syn­tes Elna Kirketerp, men beske­den kom ikke helt bag på hen­de.

- Jeg er gammel sygeplejerske og genkendte symptomerne. Blandt andet var min ansigts­farve bleg og gusten, forklarer hun.

I dag er Elna Kirketerp i alt fald ikke gusten. Hun fik en re­cept med fra overlægen på sy­gehuset. En recept, så hun kunne købe prednison.

- Men den medicin ville jeg ik­ke have, siger Elna Kirketerp. Hun tog i stedet hjem og fandt nogle gamle udklip from om al­ternative hjælpemidler. Blandt dem var en beskrivelse af te, udvundet af bark fra træer i Brasilien. Af et træ, der hed­der Ipe Roxo.

- Det smager ikke af noget, så det er nemt at tage. Teen ser ud som al anden te, og en dåse ko­ster 92 kroner, siger Elna Kir­keterp og viser med fingrene, hvor stor dåsen er.

Elna Kirketerp fortæller, hun allerede efter kort tid mærkede fremgang. Seks kopper to om dagen drak Elna Kirketerp, og det vil hun blive ved med.

- Min læge, det er Poul Brøns­gaard her i Hammerum, har undersøgt mit blod, og jeg har været til røntgen. Han har erklæret mig rask, siger Elna Kirketerp, der nu igen selv kan passe sit og ægtefællens hjem, købe ind og overkomme det, hun ikke kunne under sin syg­domsperiode.

Livsvilje
Elna Kirketerp har arbejdet mange år i det etablerede sundhedssystem, hvor man tror på videnskabeligt doku­menterede metoder Hun har aldrig haft speciel mistro til naturlægemidler eller alterna­tiv behandling og har ikke haft brug for den slags - tidligere.

- Men jeg tror på de gamle in­dianere. De var kloge, siger El­na Kirketerp og sender venlige tanker til medicinmænd i Brasilien.

Elna Kirketerp er overbevist, om, at tre faktorer har helbredt hende: Selve teen, troen på at den ville hjælpe og hendes vilje til at blive rask.

Elna Kirketerp har ikke tidligere lidt af så alvorlige sygdomme.

Den slags ulykker har hun været forskånet for.

Gode overraskelser
Det har ikke været muligt at træffe Poul Brønsgaard for kommentarer eller udtalelser. Overlæge Kjeld Hasselstrøm siger kun:

- Ingen kommentarer, og jeg har ingen mening om naturmedicin.

Overlæge på onkologisk ambulatorium på Herning Centralsygehus, Knud Aage Møller, siger:

- Jeg er ikke bekendt med, at teen har nogen god videnskabelig dokumentation for sin virkning, men vi træffer hele tiden på patienter, der gør noget selv, og ofte bliver vi meget overraskede over, hvordan det går dem.

- Der er ingen tvivl om, at livsvi1je betyder utrolig meget. Der ville ikke være meget ved, hvis vi ikke af og til ople­vede den slags tilfælde.

Knud Aage Møller håber, der altid kan være en sådan tillid mellem patient og læge, at patienten fortæller om de midler, han eller hun tager.

- Nogle af deres forslag er harmløse. Andre advarer vi imod. Jeg synes for eksempel ikke, folk skal flytte fra hus og hjem, fordi nogen taler om jordstråler, siger Knud Aage Møller.

Han vil ikke anbefale noget, som ikke er veldokumenteret.

Kilde: Herning Folkeblad, d. 31. maj 2000.

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012