Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Agerpadderokke

Latin: Equisetum arvense L.
Højde: 20-80 cm
Anvendte dele: Hele urten
Aktive stoffer: Op til 70% kiselsyre i opløsning form, saponiner (bl.a. equisetonin), spor af alkaloider (nikotin, palustrin, palustrinin), flavonoider, mangan, kalium, svovl, tannin.

Anvendelse:
Til kosmetik: I shampoo
I husholdningen: Til at polere metaloverflader med.
I medicinskabet: Infektioner og sten i urinvejene, lungelidelser, åreforkalkning.

Denne højaktive lægeplante er en vigtig leverandør af kiselsyre. Den ordineres mod lunger, der er beskadiget af tuberkulose. Desuden indeholder planten en koncentreret mængde mineraler og anbe­fales mod anæmi og generelle svaghedstilstande.

Agerpadderokke hjælper mod skøre negle og spaltet hår, og den er nyttig, hvis man plages af hvide pletter på fingerneglene (angiveligt et tegn på kalkmangel). Kiselsyren fremmer optagelsen og omsætningen af kalk og beskytter mod fedtaflejringer i arterierne.

Padderokke er sammentrækkende og blodstandsende og er derfor god ved maveproblemer. Den er let vanddrivende, men er på grund af sin sammentrækkende virkning en god hjælp til sengevædere.

Desuden anvendes den ved betændt prostata, blærebetændelse og blæresten. For at få fuldt ud­bytte af mineralerne indtager man saften eller en kolloidal opløsning af den friske plante (til det formål blandes plantemasse med te eller sirup).

Hårpleje og hygiejne

Padderokkeskylning

Hårkur og -skylninger med krydderurter genopretter den naturlige pH-værdi i hovedbunden og fremmer gennemblødningen, så håret far en sund glans.

Padderokke er en god "all-round" hårkur. Den indeholder saponiner, som skummer, flavonglykosid, som fremmer gennemblødningen, og kiselsyre, som giver håret fylde. Rosmarin, ambra og brændenælde virker også stimulerende på håret.

Ca. 8 stængler padderokke, 15-18 cm, eller andre stimulerende urter ½1 kogende vand. Knus stænglerne, og overhæld dem med kogende vand. Dæk blandingen til, lad den afkøle til lun­ken tilstand, og si den. Hæld blandingen over håret, når du har vasket og skyllet det, og masser den ind i hovedbunden. Læg et håndklæde om dine skuldre til at opfange vand, og red håret godt igen­nem. Vikl et lunet håndklæde om hovedet, og vent ca. 10 minutter. Tør og sæt håret, som du plejer.

Health News 2006

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012