Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Det ufødte barn er retsløst

Det siger pressen:

Rystende afsløring af illegale aborter
Kvinder fra hele Europa rejser til Barcelona for at få foretaget en abort. Ved hjælp af et skjult tv-kamera afslører Magasinet Søndag, at en gravid DR-journalist får tilbudt en abort i 32. uge – svarende til begyndelsen af ottende graviditetsmåned. På de skjulte optagelser forklarer en spansk læge, at fostret bliver slået ihjel med gift, hvorefter kvinden skal føde det døde foster.

”De slår jo små børn ihjel,” siger Charlotte Wilken-Jensen, der er ledende overlæge på Amtssygehuset i Roskilde.

Det siger loven:

Sen abort er ikke mord
Ifølge dansk lov har det ufødte barn ingen juridiske rettigheder. Man kan ikke myrde et barn i juridisk forstand, før det er uden for morens liv. Kvinder kan ifølge dansk lov ikke straffes ved en illegal abort, fordi det ufødte barn ikke er defineret som en juridisk person. Men de personer, der gør noget for at slå fostret ihjel, overtræder loven om svangerskabsafbrydelse, idet man ikke må foretage abort på et levedygtigt foster.

I de europæiske lande er det muligt at abortere inden for de første 12 uger af svangerskabet. I Danmark er der fri abort indtil 12. uge. Herefter kan man søge abortbevilling i et af landets abortsamråd. Herefter opereres ikke med en fast ugegrænse, men et levedygtighedskriterium.

I England er abortgrænsen 24. uge, og mange danske kvinder har fået foretaget abort på et britisk privathospital.

Det siger mennesker med høj etik:

Livets ukrænkelighed
Folketingsmedlem Søren Pind skriver i Jyllands-Posten
den 26. november 2006: ”Der er himmelråbende forskelle på retsgarantierne for et ufødt barn og retsgarantierne for en irakisk bøddel og diktator. Alle retsgarantier er stillet til diktatorens rådighed, hvorimod det ufødte barn er retsløst.” Så sandt som sagt. Og er der nogen forskel på at myrde 10.000 mænd og drenge i Srebenica eller at aflive 10.000 ufødte danske børn? Og er der nogen forskel på at myrde millioner af mennesker i Auschwitz eller aflive 100.000 danske børn?

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012