Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ernæring og kræft – et overblik

I sit foredrag ”Ernæring og kræft – et overblik” henviste Sven-David Müller-Nothmann fra Gesellschaft für Ernährungsmedizin und Diätetik til, at der år­ligt diagnosticeres 425.000 nye kræfttilfælde. Hvert år dør 210.000 af kræft. Og siden år 2000 er antallet af kræftdiagnoser steget med 30.000 pr. år.

Sven-Davis Müller-Nothmann

Kræftsygdomme har oftest mange årsager. Da udviklingen af mange kræftformer har en sammen­hæng med spisevaner, fremhævede Müller-Nothmann betydningen af kostterapi inden for kræftbe­handlingen. Hos 35% af kræftpatienterne ligger årsagen til sygdommen i kosten. Og alligevel findes der ingen ”kræftkost”, som kan helbrede kræftsygdomme, eller som kan anbefales til alle patienter. Men i alle tilfælde spiller kosten en vigtig rolle i forebyggelsen og behandlingen af kræft.

Dels kan fejlernæring sammen med et svagt immunforsvar fremme dannelsen af svulster, dels kan levnedsmidler overføre svulstudløsende eller svulsthæmmende stoffer. Man er ret sikker på, at et højt energiindtag, bestemte fedtstoffer, alkohol og nitrat er svulstfremmende, mens et større indtag af plantefibre, bestemte mikronæringsstoffer og sekundære plantestoffer kan virke svulsthæmmen­de. Om bestemte miljøgifte (PCB, dioxin, pesticider eller tilsætningsstoffer til fødevarer) kan virke svulstfremmende, er efter Müllers mening svært at vurdere. Under alle omstændigheder bør man forsøge at undgå miljørisici.

Müller anbefaler derfor, at man primært spiser økologiske fødevarer. Da immunforsvaret også er af afgørende betydning for udviklingen af kræft, er probiotika som Brottrunk® en vigtig kræfthæm­mende faktor. Og da mange patienters tarmflora ændres som følge af strålebehandling og/eller ke­moterapi, bør probiotika som Brottrunk® være en fast bestanddel af kræftbehandlingen.

Desuden har probiotika og præbiotika en kræfthæmmende virkning.

 

Sven-David Müller-Nothmann

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012