Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræftbehandling: Helhedsterapi og efterbehandling

Professor dr. med. Holger Wehner fra gisunt® Klinik für integrative Medizin talte om ”Kræftbehandling: Helhedsterapi og efterbehandling”.

”Giftkur uden virkning” – sådan lød overskriften i ”Der Spiegel” nr. 41 i 2004 på et kritisk indlæg om den ukritiske omgang med kemoterapi. På en ofte utilgivelig måde overses de immunundertryk­kende virkninger af cytostatika (kemoterapeutiske midler) på immunforsvaret. Det betyder, at de re­elle prognoser er klart dårligere, end mere positivt fortolkede undersøgelser får os til at tro. Et ud­bredt problem i behandlingen af kræftlidelser er sammenspillet mellem dårlig prognose på grund af sygdommen og dårlig livskvalitet på grund af skadelig behandling.

Wehner har i over 20 år arbejdet med kræftpatienter og henviser til betydningen af en behandling, der omfatter både krop og sjæl. Alt, hvad der bidrager til at forbedre almentilstanden og styrke im­munforsvaret, har ligeså stor betydning som svulstnedbrydende tiltag. Wehner betonede i den for­bindelse den positive virkning ved Brottrunk®. Det kan være en fordel at kombinere de forskellige behandlingsmetoder.

Da kræftcellernes stofskifte bevisligt beror på gæring og ikke forbrænding, er det vigtigt at sørge for, at cellerne får tilstrækkeligt med ilt, f.eks. gennem en forhøjelse af iltpartialtrykket. Beviset for Brottrunk®s positive indvirkning på ilttilførslen til cellerne kom den tidligere chef for Ardenne-kli­nikken i Dresden allerede med for flere år siden.

Fra efteråret 2001 til foråret 2003 gennemførte Wehner på gisunt®-klinikken forsøg med indgivelse af syre fra brødkorn i form af Kanne Brottrunk® samtidig med hypertermi-behandlinger til patien­ter, der havde modtaget kemoterapi. Man iagttog især indvirkningen på patienternes sindstilstand (klinisk status) og livskvalitet.

Hos ingen af de deltagere, der fik Brottrunk®, kunne man påvise en forværring i undersøgelsesperi­oden. I kontrolgruppen iagttog man derimod en stigning på hhv. 40% (sindstilstand) og 20% (Kar­nofsky-index). Mens kun 12% af undersøgelsesgruppen rapporterede om en forringelse af deres livskvalitet, lå samme tal for kontrolgruppen på hele 80%.

Prof. Wehner i snak med professor Bankhofer

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012