Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Påvirkning af tarmfloraen hos neurodermitis- og psoriasis­patienter ved hjælp af mælkesyreholdig drik

Professor dr. John G. Ionescu fra specialklinikken i Neukirchen holdt fore­drag med titlen ”Påvirkning af tarmfloraen hos neurodermitis- og psoriasis­patienter ved hjælp af mælkesyreholdig drik”.

For 50 år siden kendte man stort set ikke til allergener. I dag lider 30 mio. tyskere af allergi. Årsa­gen er i mange tilfælde et svækket immunforsvar, forårsaget af en forkert bakterieflora eller svampe i tarmen. Og i dag fødes mange børn sågar med allergi.

Ifølge Ionescu er tarmfloraen som oftest stærkt forstyrret hos patienter med neurodermitis. Det har man fastslået ved regelmæssige afføringsundersøgelser. Hos neurodermitis-patienter kan man iagt­tage en øget forekomst af Clostridia, E. coli og Candida albicans, hvilket medfører en for­øgelse af sundhedsskadelige stoffer som acetaldehyd, methanol, isopropanol og fuselalkohol. Derimod fin­des der i en sund tarmflora en stor mængde mælkesyrebakterier, især actobaciller og bifidobakterier.

Den ganske katastrofale tarmflora, man finder hos nyfødte, spædbørn og småbørn, skyldes i de fle­ste tilfælde moderen. Ved fødslen afgøres det, om den nyfødte får en sund tarmflora med fra mode­ren. Derfor råder Ionescu gravide til at få foretaget en undersøgelse af skedens mikrobiologi 2-3 måneder før fødslen og – hvis den ikke er hensigtsmæssig – få rettet op på bakteriefloraen i god tid. Specielt børn, der er født ved kejsersnit, mangler moderens gode ”vaginal-flora”, og følgen er et svagt immunforsvar og øget udvikling af allergi.

En sanering af tarmen med probiotika giver ifølge Ionescu oftest et resultat inden for få uger – selv i svære tilfælde. Under klinisk kontrollerede betingelser har man undersøgt virkningen af en mælke­syreholdig drik på patienter med neurodermitis og psoriasis. Daglig, oral indgift af Brottrunk® viste sig i løbet af tre uger at have en klart hæmmende virkning på patogene E. coli-, Klebsiella-, Proteus- og Staph. Aureus-bakterier ved både reagensglas- og kliniske forsøg. Samtidig iagttog man en bety­delig forøgelse i væksten af fysiologiske, mælkesyreproducerende bakterier som Lactobacillus sp., Bifidobacterium sp. og enterokokker.

Ionescu viste stærke billeder af patienter før og efter behandling med Brottrunk®.

Professor, dr. John G. Ionescu

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012