Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vitaminer

En typisk amerikansk kost indeholder ikke tilstrækkelige mængder essentielle vitaminer. Og hvad der er endnu værre: Ældre mennesker har større risiko for at udvikle vitaminmangel, fordi de har en tendens til at spise mindre, selvom deres behov for visse vitaminer, f.eks. B6, rent faktisk stiger med alderen. Ældre mennesker kan også have problemer med effektivt at optage næringsstoffer fra maden. Selv hos raske ældre kan man ofte finde tegn på mangel på B6- og B12-vitamin samt folsyre.

Vitaminer indgår i biokemiske processer i hele kroppen og synes at være involveret i beskyttelse og fremmelse af hjernefunktionen. Specielt B-vitaminerne spiller en central rolle for nervesystemets funktion og medvirker til, at hjernen danner de kemikalier, der har indflydelse på vores humør.

Et afbalanceret kompleks af B-vitaminerne er essentielt for at sikre den fornødne energi og for at stabilisere af hormonbalancen. En artikel offentliggjort i Journal of Psychopharmacology har be­skrevet et forsøg med 76 ældre mænd, som fik enten B6-vitamin eller placebo, hvorefter man te­stede deres hukommelse. Forsøgsrapportens forfattere konkluderede, at B6-vitamin forbedrede lag­ring og genkaldelse af information i hukommelsen (Deijen JB, et al, 1992).

Et andet forsøg gennemgik B12-vitamins rolle ved hukommelsessvigt og neuropati hos ældre men­nesker og konkluderede, at både hukommelsessvigt og neuropati kan kontrolleres effektivt med B12-vitaminindsprøjtninger og kosttilskud (Carmel R, 1996).

Et tredje forsøg har fastslået, at et lavt indhold af folsyre (som også er et B-vitamin) har en sam­menhæng med dårlig hjernefunktion, og at patienter, der behandles med folsyre i 60 dage, udviste en signifikant forbedring i såvel hukommelse som koncentrationsevne (Fioravanti MFE, 1997).

Referencer:
Deijen JB, Van der Beek EJ, et al. Vitamin B-6 supplementation inelderly men: Effects on mood, memory, performance and mental effort. Psychopharmacology (Berlin). 1992;109(4):489-96.
Carmel R. Subtle cobalamin deficiency. Ann Intern Med. 1. februar 1996;124(3):338-40.
Fontani G, Corradeschi F, et al. Cognitive and physiological effects of Omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation in healthy subjects. Eur J Clin Invest. November 2005, 35(11):691-9.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012