Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræft og krig - et stofskifteproblem? II

Videnskabeligt uventede resultater

Fagfolk har længe tilskrevet mælkesyreprodukter en klar afførende virkning. Kliniske forsøg viser, at Kanne Brottrunk giver D-/L-racemater (blandinger af mælkesyrer fra korn) uden bivirkninger i mave-/tarmkanalen og uden en forøgelse af tarmbevægelserne i tyktarmen eller elektrolyttabet. Det er uventet nyt! Ifølge forskerne optages Kanne Brottrunk i tyndtarmen (dvs. i blodbanen) - dvs. der, hvor de allermest komplicerede optagelsesprocesser i hele stofskiftet foregår.

Kanne Brottrunk testes efter kliniske parametre. Tolerans og optagelse hos forsøgspersonerne var god. Det overraskende og nye er, at dette gærede mælkesyreprodukt er i stand til at

  • reducere blodets indhold af det dårlige LDL-kolesterol i betydelig grad - uden samtidig at påvirke HDL-tallet.
  • hæve en sygeligt lav elektrolyt-værdi (kalium, kalk, magneisum) til et normalt niveau.
  • bevare det perifere blodbillede, genoptagelsen af urinsyre og kreatinin, blodsukkerværdien og leverstofskiftets enzymer absolut uforandrede.

Brottrunk har dermed en helt igennem positiv indvirkning på det samlede stofskifte - uden bivirk­ninger.

Man undersøgte desuden videnskabeligt anerkendte enkeltvirkninger ved forskellige mælkesyre­bakterier og tegn på stofskiftesammenhænge mellem mælkesyrebakterierne i tarmen.

Man har derimod ikke undersøgt den vigtige kapillærgennemblødning i de glatte muskelfibre, hvor nervemæssig påvirkning synes at være af mindre betydning i forhold til andre mekanismer. Der er tegn på, at den lokale kapillærgennemblødning reguleres af stofskifteprodukter, og at stofskiftepro­dukterne diffunderer fra cellerne ind i interstitium og derfra trænger ind i væggen på de ar­terioler og metarterioler, der ligger før kapillærerne (og afslapper karmuskulaturen). Derved reduce­res karmod­standen og (dermed trykfaldet), så tryk og gennemstrømning i kapillærerne øges, hvis trykket i de store arterier holdes konstant. Det forhøjede kapillærtryk fører til åbning af kapillærer, der tidligere har været tilstoppede, og den øgede kapillærgennemstrømning fjerner stofskifteproduk­ter og sikrer indsnævring af arteriolerne. Arteriolebredde og kapillærafstand reguleres dermed af stofskiftekrav.

I søgningen efter arteriole-udvidende metabolitter ved stofskifteforøgelse stødte man, blandt andre syrer, på mælkesyre! Alene stofskifteforøgelsen fører til en øget mængde af C02 og mælkesyre og dermed til en forskydelse af pH-værdien i retning af surhed. Den karudvidende virkning af en pH-forskydning er kendt - den omfatter en række fysiologiske metabolitter, som hver for sig har karud­vidende egenskaber og gensidigt støtter eller øger styrken ved hinanden (adenosin, acetylcholin, hi­stamin og polypeptider som f.eks. bradykinin). Disse stoffers betydning - og dermed også mælkesy­ren - ligger i, at de ikke kun udvider arteriolerne, men også i særlig høj grad øger kapillærernes per­meabilitet.

De positive virkninger, lægerne har iagttaget ved Kanne-Brottrunk, har dermed en fysiologisk for­klaring, bl.a. ved stofskifte- og tarmforstyrrelser samt hudlidelser. En arbejdshypotese kunne derfor lyde således: Når mælkesyre forbedrer kapillærgennemblødningen, så stofskifte(affalds)produkter transporteres videre, kan en kur, der tilfører mælkesyre-racemat uden ledsagende stigning i stofskif­tet, opfattes som et slaggefjernende kostmiddel.

Health News 2007

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012