Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Husapotekets midler mod forkølelse og influenza

Med det rigtige åndedræt over et dampbad kan du gøre dine bronchier raske

Sådan trækker du vejret rigtigt: Inhalér over et dampbad (en skål fyldt med ca. 2 liter varmt, men ikke længere kogende vand) med æterisk olie (3 dråber pebermynte- eller fyrrenåleolie). Læg et håndklæde over hoved og skål, og træk vejret helt ned i maven (brug mellemgulvsmusklen). Ånd langsomt ind gennem næsen og ud gennem munden. Dampbadet skal vare 5-10 minutter.

Det skal du være opmærksom på, når du trækker vejret…

Træk vejret ind gennem næsen. Den har en regøringsfunktion i og med, at den fjerner bakterier, støvpartikler osv. fra ilten. Men du skal ånde ud gennem munden.

Udåndingen skal altid vare ca. dobbelt så længe som indåndingen. Det er vigtigt for at sikre, at du får al den brugte ilt ud af lungerne. Mange mennesker føler sig udmattede og trætte, fordi de ikke får lungerne fuldstændigt tømt for udåndingsluft.

Efter udåndingen opstår der altid en lille pause - et ”åndehul”. Du har sikkert fornemmelsen af, at der ikke sker mere, men kroppen er stadig i gang med at skille sig af med den brugte ilt. Efter denne pause forlanger kroppen igen helt automatisk ny luft og giver sig til at ånde ind.

Lad være med at begå den fejl, at du med al magt forsøger at ind- og udånde så meget luft som overhovedet muligt. Et åndedræt, der er for intensivt, fører til nøjagtigt det modsatte af det, du vil opnå: Du spænder op, du bliver svimmel, og dine hænder og fødder begynder at krible. Det er meget vigtigt, at du lader åndedrættet komme af sig selv - at du tillader det, så at sige. For kun på den måde kan du lade være med at spænde - og dermed gøre noget godt for dig selv.

Hvis andet ikke er angivet, kan du også udføre åndedrætsøvelserne i et lukket rum. Men for at sikre, at der er nok frisk luft i rummet, skal du lufte godt ud i ca. 10 minutter inden øvelserne (brugt ilt er der ikke mere energi i).

For alle åndedrætsøvelser gælder, at du først skal foretage et godt grund-åndedræt (helt ned i maven). Det gælder dog ikke ved hovedpine. Ved alle øvelser skal du få åndedrættet helt ned i maven.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012