Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lecithin - tonikum for hjernen

I 1975 fandt forskere ved Massachusetts Institute of Technology ud af, at lecithin-cholin har en u­middelbar indvirkning på hjernens evne til at producere det kemiske stof acetylcholin, som er nødvendigt for overførslen af impulser i nervesystemet. Det overraskende i denne opdagelse var, at cholin optages i hjernen direkte fra blodbanen.

Man havde længe troet, at den såkaldte "blod/hjerne-barriere" beskyttede hjernen mod denne form for direkte påvirkning. Kun nogle få stoffer, hvoraf de primære er alkohol og narkotika, var hidtil kendt for at kunne gennembryde denne barriere. Men den nye opdagelse betyder, at hver gang du indtager lecithin, kan det have en umiddelbar indvirkning på produktionen af kemiske signaler i din hjerne.

Man ved, at alle dyr og mennesker oplever en eller anden grad af hukommelsestab med alderen. Det, der nu er interessant at få udforsket, er muligheden for at forebygge dette hukommelsestab. Videnskabelige undersøgelser tyder på, at vi kan undertrykke eller minimere de aldersrelaterede ændringer ved lang tids indtagelse af lecithin som et kosttilskud.

Men har vi nu også brug for at tage lecithintilskud? For de fleste er svaret ja, og det gælder specielt ældre og personer med et forhøjet kolesteroltal. Kroppen er ude af stand til selv at producere en til­strækkelig mængde, så hvis man ikke får lecithin tilført via kosten, vil der opstå en mangelsituation. Der findes små mængder lecithin i mange fødevarer, men det er svært at finde fødevarer med et højt indhold. Det betyder, at de fleste af os vil kunne have stor gavn af at indtage lecithingranulat som dagligt kosttilskud.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012