Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Phytoterapi: Echinacea, hvidløg, ingefær, ginkgo biloba, lobelia, marietidsel, neemtræ

Denne artikel gennemgår urtemedicinens rolle og bemærker, at 80% af verdens befolkning tror på og benytter sig af traditionel frem for vestlig medicin. Mange af disse traditionelle syste­mer har ur­temedikamenter som hovedingredienser. I fagtidsskriftet New England Journal of Medicine kunne man i 1993 læse, at 1 ud af 3 adspurgte amerikanere benyttede sig af en eller anden form for alter­nativ behandling.

Marietidsel er gennem næsten 2000 år blevet brugt som et middel til at forebygge og genoprette le­verskader.

I flere end 350 forsøg har man påvist, Echinacea kan stimulere vækst og udvikling i kroppens im­munforsvarsceller og at have en interferon-lignende, antiviral aktivitet.

Ginkgo biloba har vist sig at kunne øge hjernens tolerance over for iltmangel, øge blodstrømmen, forbedre hukommelsen og opmærksomheden, stimulere kredsløbet og reducere risikoen for hjerte-/karsygdomme. Desuden er ginkgo biloba formentlig i stand til at hæmme den reduktion i synsev­nen, der indtræder med alderen.

Ingefær har vist sig effektiv mod transportsyge og morgenkvalme. I Kina anvender man desuden planten til behandling af dysenteri og orchitis (betændelse i testiklerne).

Lobelia er traditionel blevet anvendt til behandling af mavesår, mavesmerter, syfilis, forkølelse, næseblødning, feber og gigt.

Neemtræ er sammen med gurkemeje blevet anvendt til at behandle kroniske sår, eksem og fnat.

Hvidløg har vist sig at have en antibakteriel og antiprotozo virkning. Hvidløget kan reducere kole­sterolindholdet i blodet, medvirke til at beskytte mod blodpropper og kan muligvis medvirke til at holde diabetes-sygdomme i skak og beskytte mod kræft.

Referencer:
Taylor, David: ”Herbal Medicine at a Crossroads”. Environmental Health Perspectives, september 1996;104(9):924-928.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012