Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Gotu Kola og sårheling

Gotu Kola - også kaldet asiatisk vandnavle eller Centella asiatica - er en plante, der vokser vildt på Madagascar og i landene rundt om det Indiske Ocean. Planten er igennem hundreder af år blevet an­vendt til at fremme sårheling inden for den traditionelle medicin i de asiatiske lande.

Man udvinder 3 terpener fra den tropiske plante, og det er disse stoffer, der anvendes som sårhelen­de middel.

Asiatsyre, som udgør ca. 30%, var det eneste indholdsstof, som viste sig at være i stand til at stimu­lere collagen-dannelsen. Alle tre terpener øgede mængden af frit, intracellulært prolin (aminosyre). Det titrerede ekstrakt fra Centella asiatica øgede dannelsen af ikke blot collagen, men også fibro­nektin og fibroblaster.

Laboratorieforsøg har vist, at Centella asiatica i form af Total Triterpenoid Fraktion fra Centella asiatica (TTFCA), som indeholder asiatsyre, madecassyre og asiaticosidsyre i forholdet 3:3:4, er i stand til at fremme sårheling og forebygge eller helbrede overdreven ardannelse (keloid).

Tilstedeværelsen af 25 ?g TTFCA pr. ml i fibroblast-kulturer fra menneskehud syntes ikke at påvir­ke celledannelsen, den samlede proteinsyntese eller proteoglycan-biosyntesen i nævneværdig grad.

Man iagttog en statistisk signifikant forøgelse af procentdelen af collagen i fibronektin-laget. Denne indvirkning på collagen og fibronektin kan være en del af forklaringen på TTFCAs aktivitet i for­bindelse med sårheling, fordi det kan have en gavnlig indvirkning på basal-epithelet.

Læs også:
Barnløshed (sterilitet/ufrugtbarhed)
Demens - hvad er det?
Demens - naturmidler kan hjælpe!
Fussi gi'r energi
Vanddrivende kur - naturlæge- og helsebranchens mest effektive

Referencer:
Tenni, R, et al.: ”Effect of the Triterpenoid Fraction of Centella Asiatica on Macromolecules of the Connective Matrix in Human Skin Fibroblast Cultures”. Italian Journal of Biochemistry, 1965;240:3944-3950.
Maquart, Francois-Xavier, et al.: ”Stimulation of Collagen Synthesis in Fibroblast Cultures by a Triterpene Extracted From Centella Asiatica”. Connective Tissue Research, 1990;24:107-120.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012