Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Stærkt chilipeber-stof kan dræbe kræftceller – uden bivirkninger

Capsaicin – det stof, der gør chilipeber stærkt – kan dræbe kræftceller uden at beskadige sunde cel­ler og uden bivirkninger, viser et nyt forsøg foretaget ved Nottingham University i England. Forsø­get under ledelse af dr. Timothy Bates har vist, at capsaicin er i stand til at dræbe laboratorie-dyrke­de kræftceller fra lunge- og bugspytkirtelvæv ved at angribe svulstcellernes energikilde og udløse cellernes ”selvmord”.

”Dette er utroligt spændende og kan medvirke til at forklare, hvorfor der blandt mennesker i lande som Mexico og Indien, hvor man traditionelt spiser en meget krydret kost, er en tendens til færre tilfælde af de kræftsygdomme, som er fremherskende i den vestlige verden”, siger Bates.

”Det ser ud til, at vi har fundet en fundamental svaghed i alle kræftceller. Capsaicin kan helt speci­fikt gå efter disse kræftramte celler, og dette faktum leder tankerne hen på muligheden for, at et læ­gemiddel baseret på dette stof kan dræbe kræftsvulster med meget få eller ingen bivirkninger for pa­tienten”, siger han.

Bates og hans forskerteam fandt frem til, at når kræftceller behandles med capsaicin, kan stoffet an­gribe kræftcellers mitochondrier, som producerer ATP - det stof, der giver energi til kroppen. Cap­saicin binder sig desuden til visse proteiner i kræftcellerne og udløser apoptose – naturlig celledød.

Bates bemærker, at capsaicin-forsøgen resulterede i kræftcelledød uden beskadigelse af de raske celler, der omgav svulsterne. Capsaicin var også i stand til at dræbe både lungekræftceller -  et stan­dardelement i nye kræftbehandlingsformer – og bugspytkirtelkræftceller, som er meget genstridige.

”Disse resultater er signifikante, da bugspytkirtelkræft er en af de vanskeligste kræftformer at be­handle. Kun mindre end én procent af patienterne er i live efter fem år”, siger Bates.

Ifølge Josephine Querido, informationsmedarbejder ved Cancer Research UK, er Bates’ forsøg lo­vende og en klar indikation af, at der bør forskes yderligere i capsaicinets potentialer.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012