Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Selen kan hæmme kræft

Selen anses for at være et essentielt sporstof for de fleste dyre- og plantearter, selvom det stadig an­gives som værende giftigt i meget af den eksisterende litteratur. Epidemiologiske undersøgelser har påvist et omvendt forhold mellem selen og lungekræft. Forklaringer på rapporterede observationer har resulteret i adskillige mekanistiske teorier. Først fornylig er man begyndt at anse de selenmeta­bolitter, der er involveret i udskillelsen, for potentielt at kunne modvirke kræftaktivitet i lungerne.

Kræfthæmmende egenskaber er blevet påvist hos mennesker, der arbejder med kobbersmeltning, via kostanalyser og eksperimentelle forsøg. Tilskud af selen i den offentlige vandforsyning, som det ses for fluor, er en potentiel metode til at øge blodkoncentrationen. Dette kan være starten til udvik­lingen af en forebyggelsesstrategi mod lungekræft og andre sygdomme for hele befolkningen.

Reference:
Lange JH, Talbott EO, Baffone Km, Weyel DA, Soboslay EG, Koros AM, Sykor JL: Graduate School of Public Health, University of Pittsburgh, PA 15261. Med Hypotheses (ENGLAND), august 1987, 23 (4) s 443-7.

Selen kan forebygge prostatakræft
Ny forskning viser, at mænd, der indtager store mængder af sporstoffet selen, har nedsat risiko for at udvikle prostatakræft. Forsøget sammenlignede 52 mænd med prostatakræft med 96 mænd i sam­me aldersgruppe uden tegn på prostatakræft. Alle fik taget blodprøver ca. fire år før forsøgets start (og før udviklingen af prostatakræft), og disse prøver blev analyseret for selenindhold. De mænd, der havde det laveste blodindhold af selen, havde 4-5 gange så stor risiko for prostatakræft i løbet af de næste fire år i forhold til de mænd, der havde det højeste indhold af selen i blodet. Forfatterne konkluderede, at selentilskud kan være en god idé til forebyggelse af prostatakræft.

Reference:
Brooks JD, Metter EJ, Chan DW et al: Plasma selenium level before diagnosi and the risk of prostate cancer development. J Urol 2001;166:2034-8.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012