Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Policosanol

Policosanol er et naturligt stof, der findes i voks fra sukkerrør eller bivoks, og som cubanske læger i årtier har anvendt til forebyggelse og behandling af hjertesygdom. I User’s Guide to Policosanol & Other Natural Ways to Lower Cholesterol, udgivet af Basic Health Publications, forklarer Mark Stengler, ND, at policosanol har flere fordele frem for de kolesterol-sænkende statiner.

Policosanol kan reducere det skadelige LDL-kolesterol ligeså effektivt som statiner og kan desuden forebygge iltningen af LDL-kolesterolet og øge blodets indhold af det gavnlige HDL-kolesterol. Po­licosanol påvirker desuden andre faktorer, som menes at medvirke til udviklingen af hjertesygdom. Det fremmer kredsløbet og reducerer dannelsen af blodpropper, betændelsestilstande i arterievæg­gene og lipoprotein (a)-niveauet. Ifølge dr. Stengler er lipoprotein (a) en stærkere risikofaktor for hjertesygdom end LDL-kolesterol. ”Nogle undersøgelser har vist, at kolesterol-medicin som f.eks. Mevacor og Zocor rent faktisk kan øgle lp(a)-niveauet”, skriver han. Policosanol giver alle disse fordele uden at have de negative bivirkninger, som følger med statinerne.

Statiner som Mevacor, Pravachol og Zocor hæmmer leverenzymet HMG CoA reduktase. Dette en­zym hjælper leveren med at danne kolesterol, og det er også nødvendigt for dannelsen af Co-enzym Q10. Celler bruger Co-enzym Q10 til produktion af energi, og det er med til at styrke og stabilisere hjertets sammentrækninger.

I modsætning til statiner er policosanol ikke giftigt for leveren og synes ikke at have indflydelse på leverens evne til at nedbryde andre medikamenter, herunder hjertemedicin. Selvom forsøg viser, at policosanol har en høj grad af sikkerhed, bør gravide og ammende ifølge dr. Stengler undgå at tage stoffet (eller andre kolesterol-sænkende præparater), fordi kolesterol og dets metabolitter er nødven­dige for fostrets og den nyfødtes udvikling.

 

User’s Guide to Policosanol and Other Natural Ways to Lower Cholesterol indeholder glimrende beskrivelser af forskellige kredsløbslidelser for ikke-medicinkyndige og behandler kendte risikofak­torer. Mange af risikomarkørerne for hjertesygdom kan reduceres med næringsstoffer og urter, og denne lille bog er en glimrende introduktion for dem, der er interesseret i en mere naturlig måde at forebygge hjertesygdom på.

Ref.: Stengler, Mark, ND. Basic Health Publications User’s Guide to Policosanol & Other Natural Ways to Lower Cholesterol. (Basic Health Publications, Inc., ISBN 1-59120-051-2).

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012