Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Methamfetamin i Tyskland

Høj af ”Hitler-Speed”

Methamfetamin - også kaldet ”ice” eller ”Crystal” - holdt sit indtog på den tyske narko-scene for flere år siden. At stoffet først og fremmest findes i Sachsen, Thüring og Nordbayern, skyldes dets oprindelse: Det krystallinske pulver blev i begyndelsen fremstillet i tjekkiske medicinlaboratorier. På techno og rave party-scenerne i Berlin, Köln og andre tyske storbyer er methamfetamin allerede blevet en konkurrent til den noget dyrere kokain. Gadeprisen for ice er 50-65 euro pr. gram, og stof­fet er også meget udbredt i bøssemiljøer. Ligesom kokain sniffes det primært ved hjælp af små pa­pirrør eller ryges i glaspiber. Det mindsker smertefornemmelsen, fjerner sult og tørst - og man bli­ver meget hurtigt meget afhængig af det.

Tyske ice-misbrugere beskriver i forskellige internet-fora, hvordan de kan gøre rent i 12 timer i træk eller kravle rundt på gulvet for at lede efter rester af stoffet. En ice-bruger, som en nat havde ligget søvnløs, "kom tilfældigvis til at kigge på mine ben og fik øje på utallige bumser, og der blev flere og flere lige for øjnene af mig”… ”Og så sad jeg i syv timer alene i sengen og trykkede bumser ud. Jeg røg ikke, hørte ikke musik, tv’et var slukket, og jeg holdt ikke pause”. Resultatet af bumse-hal­lucinationen er ar, som selv flere måneder senere ”igen hæver og væsker ad Pommern til”.

Det narkotiske middel har da også allerede krævet de første dødsofre i Tyskland, bl.a. 16-årige Ka­tharina fra Leipzig, som i 2004 efter en nytårsfest i techno-klubben ”1040” fór vild på vej hjem og blev kørt over af et tog. Ved obduktionen af hendes lig fandt man methamfetamin i hendes blod.

1. juni forrige år gennemførte politiet med held sin hidtil største indsats mod bagmændene til ice-handlen. 250 politibetjente og toldere gennemsøgte samtidig 30 lejligheder i Berlin, Brandenburg, Hamburg, Hessen og Sachsen. Der blev udstedt arrestordrer mod elleve mistænkte - heriblandt en tjekkisk kvinde fra Bautzen. Banden skal have fået mindst 120 kg af ice-grundstoffet efedrinhydro­klorid fra forskellige apoteker i Berlin og smuglet det til Tjekkiet. Heraf har man udvundet ca. 90 kg ice og sendt det tilbage til Tyskland - det svarer til 90.000 forbrugerenheder med en markeds­værdi på mindst 4,5 mio. Euro.

I Prag foretog man en razzia i et ulovligt laboratorium, og 12 tjekkiske statsborgere blev anholdt. Der er lang tradition for fremstilling af methamfetamin i Tjekkiet: Under 2. verdenskrig producere­de de nordböhmiske kemifabrikker det stimulerende middel ”Pervetin”, som tog trætheden hos ja­panske kamikaze-flyvere og tyske jagerpiloter. Derfor går ice i Tyskland også under navnet ”Hitler-Speed”.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012