Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

CarniMax hjælper kroppen efter sport

Små doser af kosttilskud bestående af L-Carnitin tartrat kan formentlig redu­cere de skader på muskler, der sker under træning, og fremme restitutionen efter træning, viser en ny undersøgelse, der delvis er sponsoreret af Lonza.

Det ret begrænsede forsøg, som er offentliggjort i Journal of Strength and Conditioning Research, blev udført med Lonzas Carnipure - "CarniMax" - fødevareingredient og omfattede otte mænd med en gennem­snitsalder på 22 år, som fik forskellige doser af tilskuddet og derefter gennemgik en række træ­ningspas med modstandsøvelser.

Forskerne under ledelse af Barry Spiering fra University of Connecticut rapporterer, at både 1 og 2 gram-doser var effektive, når det gjaldt om at reducere markørerne for iltningsbelastning og at for­bedre restitutionen, og dette kan føre til, at man vil kunne udvikle produkter med lavere doser, men ligeså stor effektivitet som tidligere.

”Vi er meget glade for, at undersøgelsens resultat vil give forbrugerne mulighed for at få det store udbytte af Carnipure til en pris, der er til at betale”, siger Thomas Brancato, frihandelschef for mar­keting og salg hos Lonza.

De frivillige forsøgspersoner fik daglige tilskud, der indeholdt henholdsvis 0, 1 og 2 gram L-Carni­tin L-tartrat (Carnipure) igennem en periode på tre uger og blev derefter bedt om at udføre en række modstandsøvelser. Man tog blodprøver for at måle blodets indhold af carnitin, laktat og glucose, og deltagerne blev derefter bedt om at vurdere, hvor ømme deres muskler var. Undersøgelsen var ran­domiseret og fulgte en struktur, hvor man gentog forsøgene.

”Det primære resultat af denne undersøgelse var, at tilskud på 1 gram L-Carnitin L-tartrat pr. dag i tre uger gav et udbytte, der lå på linje med udbyttet af en dosis på 2 gram”, fortæller Spiering og hans forskerhold.

Markører for stofskiftebelastning blev reduceret med stort set samme værdi i begge dosis-grupper, mens den vurderede muskelømhed 72 timer efter træningen var stort set ens i de to grupper, der fik hhv. 1 og 2 gram og betydeligt mindre end i kontrolgruppen.

Resultaterne understøtter tidligere data vedr. udbyttet af fødevareingrediensen i eftertræningsmarkø­rer. L-Carnitin menes at spille en vigtig rolle i fedt- og energistofskiftet, fordi det er involveret i transporten af langkædede fedtsyrer til mitochondrierne, hvor de omdannes til energi.

”Disse resultater udbygger vores allerede omfattende videnskabelige database over tests med Lonzas Carnipure-ingredienser”, siger Kevin Owen, som leder Lonzas afdeling for teknik og vi­denskab.

Kilde:
B.A. Spiering, W.J. Kraemer, J.L. Vingren, D.L. Hatfield: “Responses of criterion variables to different supplement doses of L-carnitine L-tartrate”. Journal of Strength and Conditioning Research, bind 21, nr. 1, s. 259-264.

Health News 2007

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012