Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Drage Balsam - den der er mest bid i!

Det bedste fra naturen i salver!
Der findes en lang række naturlige substanser fra planter og urter, der plejer og hjælper huden og det umiddelbart underliggende væv. Kombineret med en passende salvebase kan sådanne substanser tilføres huden direkte og bruges mod specifikke problemer netop på det afgrænsede område af krop­pen, man ønsker at behandle.

Natur-Drogeriet A/S forhandler salver, olier og linimenter til mange forskel­lige formål. For eksempel den populære Drage Balsam, der er omtalt nedenfor.

Drage Balsam - den der er mest bid i!
Dette er en salve, der virkelig går i dybden og har en velgørende virkning på muskler og led. Når man smører Drage Balsam på et hold over lænden, en stiv nakke eller spændte skuldre, kan man efter nogle minutters forløb mærke, hvordan salven løsner og varmer, fordi blodtilstrømningen stimuleres.

Drage Balsam indeholder foruden kamfer også æterisk pebermynte-, salvie- og eukalyptusolie samt menthol.

Drage Balsam er lavet efter original orientalsk recept.

Drage Balsam fra Orienten
I tusinder af år har kineserne kendt til og benyttet sig af naturmidler til at styrke sundheden. Noget vi vesterlændinge først har fået øjnene op for i det 20. århundrede, men nu også er begyndt at benytte os af.

For at forstå kineseres holdning til naturmidler, og hvorfor Drage Balsam er så populært, er vi nødt til at vide lidt om den orientalske livsform.

Historien om Drage Balsam.
For over 100 år siden opfandt Aw Chu Kin Drage Balsam. Legenden siger, at Aw Chu Kin baserede sin balsam på kinesiske recepter, som byggede på naturligt lindrende olier.

Hvordan virker Drage Balsam?
Når Drage Balsam masseres ind i den spændte muskel, lindres smerten, og musklen gøres varm og smidig. Den naturlige olie virker på de små blodkar, som ligger lige under hudoverfladen.

Massagebehandlingen føles varm, og huden får en let rødmen. Det behøver man ikke bekymre sig om, for det er Drage Balsamens startproces til lindring af muskelspændinger.

Rigtigt fra start
Drage Balsam kan hjælpe dig spændte muskler. Massér Drage Balsam på det ømme område, 2-3 gange dagligt og dæk herefter til med et håndklæde eller lignende, for at give ekstra varme.

Både massagen og Drage Balsamen hjælper til at stimulere og lindre de spændte områder.

Hvordan arbejder vore muskler?
Vor krop har to typer af muskler; uvilkårlige og vilkårlige. Vi kan ikke kontrollere de uvilkårlige muskler, som f.eks. hjertemusklen, der fungerer vedvarende livet igennem. De vilkårlige muskler kan vi kontrollere, f.eks. biceps- og tricepsmusklerne i vore arme.

Mange af de muskler, som er vist på billedeme nederst, er vilkårlige muskler, der kontrolleres gennem hjernen og er sammensat af knogler og fibre. Hver muskel er forbundet med hjernen via nervetrådene. Når hjernen befaler en muskel at trække sig sammen, løsnes et aktivt kemisk stof, der så via nervetrådene giver musklen besked om at trække sig sammen. Disse impulser koordineres med den største hastighed og når gennem mange muskelfibre.

Hvorfor smerter vore muskler?
Hver muskel indeholder en bestemt energi-substans, som optages gennem blodet. Ømme musk­ler er forårsaget af mangel på denne specielle energisubstans. I styrkeprocessen, hvor man træner sine muskler, er det alminde­ligt, at muskleme bliver ømme og dermed giver nogen smerte.

Se lyst på det.
Det er muligt at hjælpe sig selv, så man undgår muskelspændinger og -forstrækninger ved gradvist at øge ens muskelstyrke.

Glem nu ikke, at muskelstyrke ikke forsvinder på en dag, men den genopbygges heller ikke på en dag. Det tager tid og tålmodighed at genopbygge sin muskelstyrke.

Følg dette opvannningsprogram og styrketræningsskema for at opbygge større muskelstyrke, så skader undgås.

Opvarmning.
Det er meget vigtigt at varme krop og muskler op, inden man udsætter disse for større kraftanstrengelser.

Tag noget løst og behageligt tøj på. Dette er en vigtig faktor, for jo behageligere man har det, jo nemmere er det at udføre øvelser.

Foretag strækkeøvelser for at løsne op.

  • Hovedrulninger for at løsne i nakken. Aldrig hele vejen rundt, men fra side til side.
  • Et håndtryk for at løsne i skuldrene. Stræk den højre arm op over hovedet og bøj i albuen, så armen falder bag om nakken. Venstre arm ned langs siden og bøj så i venstre albueled, så armen kommer bag ryggen, venstre hånd tager nu fat i højre hånd. øvelsen gøres herefter modsat.
  • Armsving for skulderleddet. Stræk armene ud til siden og lav små cirkulerende bevægelser, mens ar­men holdes strakt, og der tælles til 5, hvorefter der køres den modsatte vej. Øvelsen gentages.
  • Kropsbøjninger fra side til side. Hold ryggen lige og hold med den ene hånd på hoften og den anden lige ned langs siden. Bøj så lige ud til siden og prøv at nå lægmusklen. Øvelsen gøres for både højre og venstre side.
  • Ryst benene let, som afslutning for disse øvelser.

Øvelses rutine.
En øvelsesrutine bør være simpel, så den er let at huske. Gør den derfor kort og sjov, så rutinen let kan indgå i det øvrige hverdagsliv.

Gentag hver øvelse fra 3-5 gange eller så mange gange det føles behageligt.

Start med nogle udstrækningsøvelser.

  • Armbøjninger styrker skulder og brystmuskel. Lig fladt på maven og sæt hænderne op under skuldrene, stræk så armene, husk at holde kroppen udstrakt, når armene er helt udstrakte, og kroppen har en vinkel på 45°, bøj så i albueleddet og sænk kroppen ned så brystet rører underlaget, hvorefter øvelsen gentages.
  • Ro-øvelsen kaldes således, fordi man aktiverer de samme muskler, som hvis man roede.
  • Fra stående position med samlede fødder og med albuerne bøjet, så underarmene ligger ind over brystet og fingerspidseme rører hinanden. Derefter bøjes ned i knæene samtidig med at armene strækkes om bag kroppen. Herefter op i stående position og øvelsen gentages.
  • Sidde op ad væggen øvelsen, styrker lægmusklerne. Siddende med ryggen mod væggen, som hvis man sad på en stol, bøjes langsomt ned i knæene, til det spænder i lår- og lægmuskler, denne stilling holdes i 10-15 sekunder, herefter langsomt op og øvelsen gentages.

Efter øvelserne er fuldført vil en kort løbetur på 10 minutter være godt. Jo bedre man får det styrkemæssigt, kan denne løbetur gøres længere. HUSK altid at strække godt ud i musklerne bagefter.

Drage Balsam for idrætsfolk.
Idrætsfolk verden over bruger Drage Balsam. Ved sommer- og vinterolympiaderne bruges Drage Balsam af mange topidrætsfolk. Men det er ikke kun idrætsudøvere i olympiadedisciplineme, der nyder godt af Drage Balsam.

Drage Balsam bruges i mange forskellige idrætsgrene, f.eks. ridning, svømning, rugby, fodbold, golf, squash, for bare at nævne nogle få.

Drage Balsam for alle
Det er ikke kun idrætsudøvere, der kan have glæde af Drage Balsam. Massører og andre terapister mm. har også glæde af denne fantastiske balsam.

På kontoret kan Drage Balsam være en god hjælper, hvis man sidder med nogle muskelspændinger, også lange køreture kan give ømme ryg- og lændemuskler. I hjemmet er Drage Balsam en god hjælp, hvor de daglige rutiner kan være anstrengende.

At hænge vasketøj på tørresnor kan give spændte rygmuskler. Ja, selv de mest elementære opgaver som sengeredning og opvask kan give anspændte muskler.

Drage Balsam 45 & 450 ml er altid rar at have i nærheden - forhandles af Matas og helsekostforretninger.

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012