Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Indlægssedler til debat

Danskere bliver ikke oplyst om bivirkninger 

”Det er rystende, at det nu kommer frem, at der findes en række medicinprodukter, hvor man kan risi­kere anafylaktisk chok, som kan være livstruende, uden at dette fremgår af indlægssedlerne til disse produkter”. Sådan var reaktionen hos Enhedslistens sundhedsordfører, Per Clausen, efter at 21 SØNDAG på DR havde undersøgt mere end 500 medicinpro­dukter for at tjekke, om læger og patienter får de livs­vigtige advarsler i præparaternes indlægssedler. I seks tilfælde bliver der ikke advaret om en bivirkning i Danmark, selvom der bliver advaret mod den selv samme bivirkning i Norge og Sverige.

Per Clausen har spurgt sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, om han vil tage initiativ til en undersøgelse af, hvorfor indlægssedlerne ikke er ens, og om ministeren vil sikre, at alle produkter, hvor der er ri­siko for anafylaktisk chok, udstyres med en infor­mation om dette.

Men allerede inden ministeren har svaret Per Clausen, udtaler han, at han ”grundlæggende har stor tillid til systemet, at han er tilfreds med, at Læge­middelstyrelsen er i gang med at lave nye regler for informationer om bivirkninger, som skal være klar i slutningen af året, og at han ikke nødvendigvis me­ner, at patienterne altid skal have alle informatio­ner”.

Lægemiddelindustriforeningens (Lif) vicedirektør Jan Hylleberg har bidraget til debatten ved at oplyse, at branchen flere gange har forsøgt at få opdateret indlægssedlerne i lægemidler hurtigere, end det sker i dag, men at Lif har måttet acceptere, at Lægemiddel­styrelsen også skal nå andre opgaver”.

Kilde: Ugeskr Læger 170/3, 14. jan. 2008.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012