Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Calcium og knoglebrud

Endnu et forsøg offentliggjort i september 2007-udgaven af New England Journal of Medicine har vist, at kosttilskud med calciumcitrat-analog (calciumcitrat-malat) og D-vitamin reducerede knogle­tabet og antallet af knoglebrud uden for rygsøjlen hos mænd og kvinder over 65 år.

Med en dosis på kun 500 mg calcium påviste man, at calciumcitrat er væsentligt forskelligt fra cal­ciumcarbonat og østersskal, når det gælder om at reducere knogletabet ved højere calciumaktivitet og større biologisk tilgængelighed. Biologisk tilgængelighed er et udtryk for den mængde optageligt calcium, et givent kosttilskud kan give kroppen.

Nye forsøg foretaget ved Mayo Clinic og University of Connecticut Health Science Center har også påvist en forbedret reaktion i knoglemassen på calciumcitrat.

En artikel offentliggjort i juni 1998-udgaven af Journal of Bone and Mineral Research skriver, at 1.000 mg calciumcitrat gav mere end dobbelt så meget calcium i blodet som 1.000 mg elementær calcium fra calciumcarbonat.

Tre andre unikke fordele ved calciumcitrat er:

·        En reduceret risiko for udvikling af nyresten

·        Ingen problemer med den luftdannelse, der af og til ses i forbindelse med kalkstofskiftet

·        Forbedring af jernoptagelsen, hvor andre kalktilskud hæmmer den.

Til slut skal nævnes, at man i december 1990-udgaven af Journal of the American College of Nutri­tion konkluderede, at calciumcitrat optages bedre og derfor er mere biologisk tilgængelig end calci­umcarbonat. Caliciumfosfat, østersskal, calciumcarbonat, dolomit og andre former for elementære kalkprodukter synes ikke længere at være det mest velegnede til kalkstofskiftet.

1997

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012