Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ginseng hjælper mod stress

Den gamle lægeurt Ginseng kan hjælpe mod stress. Det viser en engelsk undersøgelse, foreta­get af Dr. Stephen John Fulder Iå Maudsley Hospitalet i Cam­berwell, London.

"Formålet var at undersøge Ginsengs virkning på folk, der er særlig udsat for stress, og resultatet var forbavsende posi­tivt. Jeg valgte sygeplejersker som "forsøgskaniner", fordi de arbejder under stadigt pres og belastes af bl.a. skiftende vag­ter", siger Dr. Stephen John Fulder.

Deltagerne indtog om aftenen umiddelbart før nattevagt en kapsel, hvis indhold var dem ukendt, men som bestod af enten Ginseng-ekstrakt eller af virkningsløst stof (placebo). Som led i forsøget udfyldtes omfattende spørgeskemaer, hvor sygeplejer­skerne registrerede, hvor mange timer de sov i døgnet, hvordan de sov, hvordan de befandt sig såvel psykisk som fysisk osv. Derudover gennemgik de en lang række undersøgelser bl.a. blod­analyser og psykologiske tests.

"Uden at gå nærmere ind på de tekniske sider af forsøget kan jeg konkludere, at undesø­gelsen først og fremmest bekræfter, at nattearbejde er uhyre belastende. Det går ud over både fysik, humør og arbejdeffekti­vitet. Men samtidig ser vi, at Ginseng virker meget stimule­rende i netop belastende arbejdssituationer.

Så godt som samtlige delta­gere følte sig styrket fysisk og psykisk, når de fik Ginseng. De sov bedre, arbejdede bedre, var hurtigere, roligere, mere koncen­trerede og effektive - og i bedre humør. Et resultat, der i øvrigt stemmer overens mod dyreforsøg, hvor mus svømmede læn­gere og hurtigere - og altså var mere udholdende, når de fik Ginseng.

Kilde: Hadsund Folkeblad 6. maj 1981.

Læs også:
Ginseng - himmelsk rod
Ginseng – hvid og rød – ny viden
Ginseng-undersøgelsen 1987
Ginseng - bank energien op!
Ginseng-undersøgelsen 1991
Rød ginseng har en let blodtrykssænkende virkning
Ginseng under lup gav røde ører
Første store seriøse ginseng undersøgelse i Danmark

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012