Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Krom aktiverer hjernen

Et dagligt tilskud af krom kan øge hjerneaktiviteten hos ældre, der oplever hukommelsessvigt, lyder det fra en gruppe forskere.

Funktionel magnetisk resonans-skanning (fMRI) har vist, at en daglig dosis på 1.000 mikrogram krom fører til øget aktivering i forskellige dele af hjernen. Forskere fra University of Cin­cinnati præsenterede deres resultater ved det 19. årsmøde i American Neuropsychiatric Association.


Maxi Chrom - når krom skal være virksom og prisgunstig!

”Det heromtalte forsøg viste, at ældre personer, der tager tilskud af krom, udviser større hjerneaktivitet under udførelse af en kognitivt udfordrende opgave”, siger ledende forsker Robert Krikorian.  

Det nye forsøg, som omfattede ca. 30 personer, er endnu et bidrag til den voksende mængde af forskningsresultater, der viser de potentielt sundhedsfremmende egenskaber ved krom, specielt til blodsukkerkontrol hos diabetikere.

NutraIngredients.com har ikke haft adgang til de samlede data fra dette randomiserede, dobbelt-blind, placebo-kontrollerede forsøg, men resultaterne er gennemgået af deltagerne ved to medicin­ske konferencer.

Krom er et essentielt sporstof, som forekommer naturligt i små mængder i visse fødevarer, bl.a. øl­gær, magert kød, ost, svinelever og fuldkornsbrød. Det optages kun dårligt af menneskekroppen, men menes at spille en vigtig rolle i omsætningen af kulhydrater, fedt og protein.

Adskillige rapporter har antydet, at krom optages bedre af mennesker end andre former af mineralet.

Krikorian og hans kolleger undersøgte en gruppe på 13 ældre personer (gennemsnitsalder på 72,5 år) med tegn på tidligt hukommelsessvigt. De fik enten kromtilskud eller placebo i en peri­ode på 12 uger. Man målte deres hjerneaktivitet ved hjælp af fMRI, mens de var i gang med svære, kognitive opgaver, som involverede at huske og manipulere visuelle data.

Ifølge forskerne viste fMRI-skanningerne en forøgelse i aktiveringen af højre side af thalamus, den højre temporale lap, den bageste højre del af parietallappen og begge sider af frontallappen hos de personer, der fik kromtilskud.

”Resultaterne af disse hjernescanninger understøtter resultater fra tidligere forsøg, der tyder på, at krom kan være gavnligt for ældre personer med tidligt hukommelsessvigt og stofskifte-for­styrrelser – faktorer, der kan øge risikoen for demens betydeligt”, siger Krikorian.

”Disse resultater viser endnu engang behovet for fortsat forskning til bestemmelse af, hvordan og i hvor høj grad man kan opnå denne forbedring”, tilføjer han.

Forskningen bliver hilst velkommen af James Komorowski, videnskabelig vicedirektør for det ame­rikanske firma Nutrition 21, som producerer krom. ”De tidligere hukommelsesforsøg fore­taget af forskerne ved University of Cincinnati samt de herværende data konstateret ved brug af fMRI understøtter kroms evne til at medvirke til forbedring af hukommelsen hos ældre”, lyder det fra Komorowski.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012