Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Nu dokumenteret at økologisk er sundere

Økologiske fødevarer giver ca. 40 pct. flere sunde næringsstoffer

"Hvis du har problemer med at få dine børn til at spi­se fem om dagen, kan du nø­jes med at spise fire om da­gen, så længe produkterne indeholder mere end 20 pct. antioxidanter", siger profes­sor Carlo Leifert, der er ko­ordinator på EU-projektet, til avisen Sunday Times.

Hidtil har den årelange debat om økologiske fødevarer taget udgangspunkt i formodninger og forskellige delresultater. Det er første gang, at forskere samlet har nået en så klar konklusion af økologiens gavnlige effekter på helbredet. Projektet blev indledt for fire år siden og er sponsoreret af EU, der har brugt omkring 130 mio. kr. på rapporten.

Forskerne er blandt an­det nået frem til, at økolo­giske fødevarer indeholder op mod 40 pct. flere antioxidanter - det stof, der hin­drer frie radikaler i at øde­lægge menneskets celler, og som forskere dermed mener er årsag til kræft og hjerte­karsygdomme.

I Storbritannien mener ernæringseksperter lige­frem, at det kan bane vej for nye anbefalinger af de offi­cielle kostråd. Briterne bli­ver tudet ørerne fulde med budskabet om "five a day", der er en pendant til Sundhedsstyrelsens opfordring om "Seks om dagen" med henvisning til, hvor man­ge portioner frugt og grønt, man dagligt bør indtage.

Hidtil har den britiske regerings sundhedsstyrelse hævdet, at der ikke er for­skelle i næringsværdien mellem økologiske og konventionelle fødevarer.

Foruden flere antioxidan­ter er der også påvist større mængder af gavnlige mine­raler som jern og zink i de økologiske fødevarer.

Mange antioxidanter
Forsøget er blevet ud­ført på en række landbrug og marker rundt omkring i Europa. Forskerne har og­så produceret deres egen økologiske mælk, der inde­holder op mod 90 pct. fle­re antioxidanter.

Markerne med forskellige økologiske afgrøder er blevet dyrket parallelt med marker dyrket konventionelt.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012