Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

B12-vitamin: Blodindholdets betydning

Forskere har påvist, at ca. 5% af alle mennesker over 50 har for lavt blodindhold af B12-vitamin. Et lavt B12-niveau kan føre til perniciøs anæmi, og man foretager ofte en såkaldt "Schilling-test".

"Da Schilling-testresultater oftest er normale, har man draget den konklusion, at det lave blodind­hold af B12-vitamin er en fejl. Faktisk er det ofte det normale testresultat, der er vildledende, og at det lave B12-niveau rent faktisk er et tegn på, at patienten er ved at udvikle perniciøs anæmi, dog på et meget tidligt stadie".

"B12-vitaminmangel - og det gælder i øvrigt alle næringsstoffer - springer ikke ud i fuldt flor fra den ene dag til den anden. Det er en langsom, progressiv række af forandringer fra normalitet til B12-vitaminanæmi. De fem stadier, man normalt inddeler i, er

  1. Normalitet
  2. Negativ næringsstofbalance
  3. næringsstofmangel
  4. Biokemisk mangel som følge af næringsstofmangel
  5. Klinisk mangel

Hvert af disse stadier kan identificeres ved hjælp af laboratorie- og kliniske tests. Men det er "vig­tigt at gøre sig klart, at for hver laboratorietest er der en normalværdi for hver person, og at denne værdi er forskellig fra den gennemsnitlige normalværdi for laboratoriet".

Forfatteren "har længe hævdet, at B12-vitaminmangel er langt mere udbredt, end hidtil antaget." Neurologiske forstyrrelser er formentlig forløberen for udviklingen af klinisk anæmi. "Det endelige bevis på, at den neurologiske mangel skyldes B12-mangel, ligger i, at tilstanden kan korrigeres ved hjælp af B12-vitamin".

Kilde:
Victor Herbert. Don't ignore low serum cobalamin (vitamin B-12) levels". Archives of Internal Medicine, august 1988;148:1705-1707. Bronx Veterans Administration Medical Center (151E), 130 W. Kingsbridge Road, Bronx, New York 10468.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012