Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Super Q 10 - vigtig ikke "bare" ved hjertelidelser

Coenzym Q 10 forekommer naturligt i den menneskelige organisme. Den største koncentration findes i hjerte, lever, nyrer og bugspytkirtel. Q 10 anvendes af cellerne i en energiomsætningsproces, der kaldes cellerespiration. Ved denne proces, der foregår i de såkaldte mitokondrier, producerer cellerne den energi, de skal bruge for at arbejde og udvikle sig.

Forskerne er særligt optaget af Q 10, fordi det har en dobbeltfunktion som energiformidler og antioxidant. Behandling af kronisk træthedssyndrom har været forsøgt med en vis effekt.

Kroppen anvender også coenzym Q 10 som en antioxidant til at beskytte cellerne mod frie iltradikaler, aggressive kemiske stoffer, der kan beskadige f.eks. DNA og lipiderne. Mængden af Q 10 i vævene aftager med alderen.

Der findes en solid videnskabelig dokumentation for, at Q 10 har en beskyttende virkning på hjertet, og de fleste undersøgelser har set på anvendelsen af Q 10 i behandlingen af hjerte/karsygdomme.

Resultaterne har været meget overbevisende. Ifølge førende forskere er Coenzym Q 10 et lovende, effektivt og sikkert middel til behandling af kronisk hjertesvigt.

Q 10 menes at have en indirekte virkning på kræft på grund af stoffets indflydelse på immunsystemet. Det har i flere undersøgelser desuden vist sig gavnligt ved paradentose, forhøjet blodtryk, sukkersyge og muskelsygdomme.

I Israel har man undersøgt Q 10's effekt på mænds ferti­litet. Undersøgelserne tyder på, at der kommer mere fart på sædcellerne ved et højere Q 10-indhold.

Også raske mennesker kan med fordel bruge Q 10. Det er velkendt, at muskelaktivitet øger produktionen af frie radikaler. En italiensk undersøgelse (Littarru et al.) viste, at Q 10-niveauet i plasma sank hos en kontrolgruppe i en træningsperiode, mens en behandlingsgruppe opretholdt eller forøgede de tilsvarende værdier. Man kunne ligeledes påvise, at arbejdspræstation og iltoptagelse øgedes ved Q 10-behandling, samt at blodtryk og blodmælkesyre faldt ved efterfølgende arbejdsbelastning.

Super Q 10 (30 mg) 60 & 150 kapsler fra Natur-Drogeriet A/S forhandles af Matas og helsekostforretninger.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012