Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lecithin Complex - godt for hjerne og hjerte

Lecithin er en substans, der findes i organismen, og som indgår i mange stofskifteprocesser. Lecithin forekommer f.eks. i fedtstoffer, bælgfrugter, mælkeprodukter, jordnødder og hvedekim.

Den mængde, man får fra den almindelige kost, er dog for lidt til at sikre den optimale forsyning. Derfor har de fleste af os brug for supplerende lecithin i en anden form.

Lecithin for hjernen
Lecithinets hemmelighed: det leverer cholin, hvoraf vores krop selv kan fremstille acetylcholin, det vigtigste transmitterstof i hjernen. Læger og videnskabsfolk har mange gange bekræftet denne kendsgerning og undersøgt lecithinets styrkende indflydelse på nerverne.

Flere nyere undersøgelser har vist, at lecithin kan forbedre lettere hukommelsesforstyrrelser hos især ældre, raske mennesker, idet det fremskynder kommunikationen i hjernen og sørger for, at nye informationer oplagres hurtigere og bedre (Volz, Sorgatz et al.).

Lecithin for hjertet
I lang tid betragtede man udelukkende lecithin som et næringsstof for hjernen. Ingen havde derfor regnet med det, som blev afsløret i en undersøgelse i 1962. Endnu en gang skulle 234 forsøgspersoner testes for, hvor meget deres hjerneaktivitet profiterede af lecithin. Så skete der noget uventet: nogle af deltagerne, der havde forhøjede blodfedtværdier, fik pludselig langt bedre værdier. Tilfældet havde givet medicinen en ny terapi-mulighed: naturligt lecithin som kolesterol-sænker!

Denne opdagelse blev taget op af de tyske videnskabsfolk dr. Juchems og dr. Gross på den Medicinsk Poliklinik ved universitetet i Würzburg. Og de vakte stor opsigt i fagkredse, da de kunne bevise, at man kan sænke forhøjede kolesterol-værdier med lecithin. Eksperimenter af dr. Kiese i München bekræftede yderligere, at lecithin faktisk har denne dobbelteffekt.

I løbet af i 1970'erne har undersøgelser i forskellige lande belyst fordelene ved lecithin - især dets evne til at forandre blodets sammensætning af lipoproteiner med høj massefylde, eller HDL (den gode form for kolesterol, der beskytter mod åreforkalkning) til lipoproteiner med lav tæthedsgrad, eller LDL (den skadelige type, der fremmer sygdommen).

Som helhed kan man sige, at jo større mængden af HDL er i forhold til LDL, desto mindre risiko er der for åreforkalkning og hjerteanfald.

Altså: Lecithin Complex holder "de små grå" unge og sørger for, at der ikke opstår huller i hukommelsen. Det er blevet videnskabeligt bevist flere gange. Hertil kommer så den vigtige tillægsgevinst, at lecithin giver en bedre blodfedtstofbalance/kolesterolspejl, således at risikoen for åreforkalkning og dermed slagtilfælde og hjerteanfald reduceres.

Ligeså effektivt som kortison - men uden bivirkninger
Patienter, der lider af kronisk betændelse i tyktarmen, kan hjælpes af fedtstoffet lecithin. I en tysk undersøgelse behandlede man 60 patienter med fremskreden colitis ulcerosa. De fik enten lecithin eller et placebo-præparat. Fedtet blev kunstigt "indpakket", så det ikke kunne angribes af fordøjelsesenzymer og derfor langsomt kunne frigøres i den nederste del af tyndtarmen. Her blev det vævet ind i slimhinden og gav dermed en effektiv beskyttelse i høje koncentrationer.

Resultaterne af undersøgelsen var overbevisende: Hos ca. 90% of de patienter, der fik lecithin, skete der en forbedring inden for tre måneder. Problemerne blev mærkbart mindre, og 60% (10% for placebogruppen) blev helt raske af behandlingen - uden nogen former for bivirkninger.

"Denne helbredelsesprocent ligger på linie med kortison-behandling, som jo desværre er forbundet med store komplikationer", siger professor Stremmel universitetsklinikken i Heidelberg

Lecithin Complex granulat (200 & 800 g) er smagsneutral og kan nemt iblandes i mad eller udrøres i drikke. Forhandles af Matas, helsekostforretninger, samt nogle apoteker.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012