Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kromtilskud - er det sikkert?

Et forsøg foretaget ved University of Sydney sætter spørgsmålstegn ved, om det er sikkert at tage trivalent krom - den form, der generelt anvendes i kosttilskud. Forskerteamet hævder, at denne form for krom kan omdannes til et kræftfremkaldende stof, når det kommer ind i kroppen.

I Angewandte Chemie International Edition skriver forskerne, at under visse omstændigheder, f.eks. ved immunreaktioner, kan trivalent krom iltes til hexavalent krom - den type, som fik sin "berøm­melse" i filmen Erin Brockovich, hvor det kræftfremkaldende stof forurenede grundvandet. Des­uden, siger forskerne, er det hexavalent krom - ikke trivalent krom - som hæmmer tyrosinfosfat. Denne virkning er en af faktorerne i kroms insulinforstærkende virkning.

"I lyset af vores nye forsøgsresultater bør sikkerheden ved [trivalente] kromstoffer som kosttilskud eller medicin undersøges igen og meget omhyggeligt, specielt ved indgivelse til personer, som tager store mængder af tilskuddet, f.eks. elitesportsfolk", siger forskningsleder Peter Lay.

Virksomheden Nutrition 21, som er baseret i Purchase, New York, og som er en af de førende leve­randører af krom til brug i kosttilskud, udsendte en pressemeddelelse, der anfægter Angewandte Chemie-rapporten. "Forfatternes konklusioner er i modstrid med de amerikanske sundhedsmyndig­heders anerkendelse af krom som et essentielt sporstof med en anbefalet dagsdosis på 120 mikro­gram, hvis man ønsker at opretholde et godt helbred", lyder det fra virksomheden.

Man citerer Richard Anderson, Ph.D, C.N.S., F.A.C.N., forskningsleder ved Beltsville Human Nu­trition Research Center under det amerikanske landbrugsministerium. Han siger: "Trivalent krom, som er den form for krom, der findes i fødevarer og tilskud, anses for at være en af de mindst ska­delige næringsstoffer... En overvældende mængde videnskabelige beviser tyder på, at krompico­linat er et sikkert og sundhedsfremmende kosttilskud".

Kilde:

Mulyani I, Levian A, Lay PA. Biomimetic Oxidation of Chromium(iii): Does the Antidiabetic Activity of Chromium(iii) Involve Carcinogenic Chromium(vi)? Angew. Chem. Int. Ed. 2004, 43, 4504-4507.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012