Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ginseng forbedrer chancerne for at overleve brystkræft

Ginseng kan muligvis forbedre overlevelsesprocenten og livskvaliteten blandt brystkræftpatienter, lyder det fra kinesiske forskere. Flere end 1 million kvinder verden over får hvert år stillet diagno­sen brystkræft. De fleste tilfælde ses i Holland og USA, mens Kina står for det laveste antal tilfælde og dødsfald som følge af sygdommen.

I en befolkningsbaseret undersøgelse af 1.455 brystkræftpatienter i Shanghai fandt man en tendens til en højere overlevelsesprocent blandt kvinder, som tog ginseng, før de fik stillet brystkræftdiag­nosen, mens de, der startede med at indtage urten efter diagnosen, oplevede en forbedring af livs­kvaliteten.

I løbet af en række opfølgningsundersøgelser foretaget over en periode på gennemsnitligt 4,8 år fandt forskerne frem til, at de kvinder, der havde taget ginseng regelmæssigt før diagnosen, havde en højere overlevelsesprocent i forhold til dem, der ikke tog ginseng før diagnosen (83,8% over for 77,4%).

Livskvaliteten (fysisk, socialt, mentalt og materialt velvære, målt på basis af svarene på et standar­diseret spørgeskema) blev forbedret for alle de kvinder, der begyndte at tage ginseng at have fået stillet diagnosen.

Man tager typisk ginseng for at forbedre udholdenheden og reducere følelsen af træthed og fysisk belastning, men roden menes også at have kræfthæmmende egenskaber og at  kunne normalisere blodsukkerniveauet, forbedre insulinfølsomheden og reducere risikoen for fedme.

Forskernes påstand er, at tilskuddets gavnlige indvirkning på brystkræftpatienter kan tilskrives en gruppe ginseng-indholdsstoffer kaldet ginsenosider. Tidligere reagensglas- og dyreforsøg har un­derstøttet teorien om, at disse stoffer har kræfthæmmende virkning.

Kilde:
Cui Y, Shu XO, Gao YT, Cai H, Tao MH, Zheng W. Association of ginseng use with survival and quality of life among breast cancer patients. Am J Epidemiol., 1. april 2006;163(7):645-53.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012