Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Echinacea er effektivt mod forkølelse

25/06/2007 - Hvis man tager urtepræparatet echinacea, kan man formentlig reducere risikoen for en ganske almindelig forkølelse med næsten 60%, viser ny forskning fra USA

I tidsskriftet The Lancet Infectious Diseases skriver hovedforfatter Craig Coleman fra University of Connecticut School of Pharmacy om resultaterne af en sammenlignende analyse af 14 forskellige forsøg.

I et af disse forsøg var echinacea i kombination med C-vitamin i stand til at reducere antallet af for­kølelsestilfælde med 86%, og når urtepræparatet blev indtaget uden C-vitamin, lå reduktionen på 65%.

Et forsøg, som blev offentliggjort under stor ståhej i New England Journal of Medicine i juli 2005, konkluderede, at urten ikke havde en statistisk signifikant virkning på rhinovirus-infektioner, men metodologien, der blev anvendt i dette forsøg, blev stærkt kritiseret af urteeksperter. Specielt foku­serede man på, at forsøget ikke anvendte et kommercielt tilgængeligt produkt, og doseringen var lavere end den standarddosis, der anbefales i USA - 1 g pr. dag mod de anbefalede 3 g.

Forskerne bemærker, at der findes over 200 forskellige vira, som kan fremkalde en almindelig for­kølelse, og at de kun undersøgte de forsøg, der fokuserede på rhinovirus.

Ud over at begrænse antallet af forkølelsestilfælde er echinacea i stand til at fremme helbredelsen, så man hurtigere bliver rask, hævder de. Således kan varigheden af en almindelig forkølelse redu­ceres med 1,5 dag ved indtagelse af echinacea.

Coleman og hans kolleger efterlyser mere forskning for at fastslå, om de mange forskellige præpa­rater der findes på markedet, er sikre til indtagelse.

I en uafhængig kommentar til forskningen siger forskningsprofessor Ron Cutler fra University of East London til BBC: "De virkelige egenskaber - og hvad der er endnu mere vigtigt: hvordan ind­holdsstofferne fungerer - er stadig ikke fuldt belyst, og der er behov for gennemførelse af flere og bedre kontrollerede kliniske forsøg".

"Desuden har det tidligere været fremme, at vedvarende behandling med echinacea ikke kan anbe­fales - stoffet virker kun godgørende i 1-2 uger, og derefter bør man standse indtagelsen og give immunforsvaret en uge uden stoffet."

Professor Ronald Eccles, direktør for Common Cold Centre ved University of Cardiff, citeres af BBC for at sige, at den her omtalte meta-analyse er "et betydeligt skridt i retning mod bekæmpelse af almindelig forkølelse."

"Styrkelse af immunforsvarets evne til at bekæmpe almindelige infektioner med urtemedicin som f.eks. echinacea bliver nu yderligere understøttet af denne interessante videnskabelige vurdering af tidligere kliniske forsøg," tilføjer han.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012