Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Botaniske lipider og betændelse, immunreaktioner og ledegigt

Mål: Denne meta-analyse gennemgår begrundelser og forsøgsdata, der har ført til kliniske forsøg med visse botaniske lipider, primært gammalinolen-syre (GLA) til behandling af ledegigt.

Datakilder: Relevante artikler og analyser, samt en bibliografisk database på engelsk, hvor følgen­de indeksord er benyttet: Rheumatoid arthritis (ledegigt), fatty acids (fedtsyrer), gammalinolenic acid, lymphocytes og monocytes.

Valg af forsøg til analyse: Alle kliniske forsøg, hvor GLA er blevet benyttet til behandling af lede­gigt, indgik i analysen. Samtidig indgik data fra videnskabeligt anerkendte reagensglas- og dyrefor­søg, hvor man vurderede virkningen af botaniske lipiders evne til at regulere celleaktivering og im­munforsvarsreaktion.

Datasyntese: Der er en sammenhæng mellem GLA-behandling og kliniske fremskridt blandt lede­gigt-patienter - vurderet på basis af varigheden af morgenstivhed, ledsmerter og hævelser samt mu­ligheden for at reducere indtaget af andre former for præparater. Men forsøgene varierer med hen­syn til varighed, GLA-dosis, placebo-kontrol, vurderingskriterier og samtidig brug af medicin. Rea­gensglasforsøg tydede generelt på, at GLA kan reducere lymfocyt-aktiveringen og produktionen af inflammationsmediatorer.

Konklusioner: Nogle få forsøg tyder på, at GLA er effektivt til behandling af ledegigt. Der er grundlag for at foretage flere kontrollerede forsøg med brugen af GLA på ledegigt-patienter.

Rothman D, DeLuca P, Zurier RB: Seminars in Arthritis and Rheumatism (USA), 25/2 1995 (87-96)

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012