Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

E-vitaminmangel kan betyde fysisk svækkelse hos ældre

Et nyt forsøg, som er blevet offentliggjort i det velanskrevne tidsskrift Journal of the American Medical Association, konkluderer, at et lavt kropsindhold af E-vitamin har en sammenhæng med en svækkelse af den fysiske funktionsevne hos den ældre del af befolkningen.

Forskere fra Cornell University udvalgte tilfældigt 698 plejehjemsbeboere af begge køn i alderen 65 år og derover fra Toscana i Italien til deltagelse i forsøget. Efter at have fastlagt et basisniveau for deltagernes indtagelse af mikronæringsstoffer vurderede forskerne  deres fysiske funktionsevne ved hjælp af en række standardiserede tests af den fysiske formåen i løbet af en tre år lang opfølgnings­periode.

Efter justering for potentielle konfunderende faktorer afslørede statistiske analyser, at de, der havde det laveste blodindhold af E-vitamin, havde hele 60% større sandsynlighed for fysisk svækkelse i løbet af den tre år lange opfølgningsperiode.

Forsøgsrapportens forfattere konkluderer: "Disse resultater giver empiriske beviser for, at en lav serumkoncentration af E-vitamin har en forbindelse til senere svækkelse af den fysiske funktion hos ældre på plejehjem".

Andre forskere har tidligere fremsat teorier om, at et øget indhold af antioxidanter, som f.eks. E-vitamin, kan forebygge nogle af de skader, der forårsages af frie radikaler, som har forbindelse til aldring og udvikling af forskellige degenerative sygdomme.

Kilder:
Bartali B, Frongillo EA, Guralnik JM, et al. Serum micronutrient concentrations and decline in physical function among older persons. JAMA, 23. januar 2008;299(3):308-15.
Janson M. Orthomolecular medicine: the therapeutic use of dietary supplements for anti-aging. Clin Interv Aging, 2006;1(3):261-5.
Rahman K. Studies on free radicals, antioxidants, and co-factors. Clin Interv Aging, 2007;2(2):219-36.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012