Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tager man kosttilskud, vejer man mindre og føler sig sjældnere sulten

Ifølge en nyligt offentliggjort rapport fra British Journal of Nutrition vejer mænd, der tager kost­til­skud, mindre end mænd, der ikke tager kosttilskud. Desuden synes multivitamintilskud at kunne give en appetitundertrykkende virkning hos kvinder, som følger en kaloriefattig kostplan.

I dette forsøg sammenlignede forskerne en række karakteristika ved to grupper af personer - en gruppe, der tog kosttilskud, og en gruppe, der ikke gjorde. Disse karakteristika omfattede kost, fy­sisk aktivitet, basalstofskifte, kropsvægt og mængden af kropsfedt.

De mænd, der tog kosttilskud, havde en statistisk signifikant lavere vægt, fedtmasse og BMI. Disse karakteristika kunne man også påvise blandt de kvindelige deltagere, men ikke i så udpræget grad.

I en anden gren af forsøget blev 63 svært overvægtige mænd og kvinder inddelt i to grupper, som fik henholdsvis et multivitamintilskud eller et placebo-præparat, samtidig med, at det fulgte et 15-ugers vægttabs-program. De to grupper tabte sig lige meget, men de kvinder, som fik kosttilskud, kunne melde om en reduktion i sultfornemmelsen.

"Disse resultater bestyrker vitaminers og mineralers rolle i kontrollen med sultfornemmelsen og i sidste ende med energiindtaget", skriver forfatterne til forsøgsrapporten.

Kilde:
Major GC, Doucet E, Jacqmain M, St-Onge M, Bouchard C, Tremblay A. Multivitamin and dietary supplements, blody weight and appetite: results from a cross-sectional and a randomised double-blind placebo-controlled study. Br J Nutr, 1. november 2007;1-11.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012