Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sojaprotein og prostatakræft

Et forsøg, der blev offentliggjort 1. oktober i Journal of Nutrition tyder på, at indtagelse af sojapro­tein måske kan medvirke til at reducere risikoen for kræft i prostata, lyder det fra Solae Company. Hermed har forbrugerne fået endnu en god grund til at gøre soja til en del af den daglige kost.

Forsøget, som har titlen 'Soy Protein isolate increases urinary estrogens and the ratio of 2:16 al­pha-hydroxyesterone in men at high risk of prostate cancer', menes at være det første, hvor man har un­dersøgt virkningen af sojaproteinindtagelse på østrogenstofskifte og prostatakræft hos mænd.

"Hensigten med forsøget var at vurdere virkningen af at indtage sojaprotein med henblik på at fjer­ne østrogen-metabolitter fra urinen hos mænd, der er i højrisikogruppen for udvikling af prostata­kræft", lyder det fra dr. Mindy Kurzer, hovedforfatter til forsøgsrapporten og professor ved Depart­ment of Food Science and Nutrition ved University of Minnesota.

"Ved biopsi af prostatavævet konstaterede vi en reduktion i mængden af androgene receptorer i prostata, hvilket svarer til en reduceret risiko for prostatakræft. Desuden havde statistisk signifikant færre af de mænd, der indtog soja, udviklet prostatakræft ved slutningen af de seks forsøgsuger. Vi er glade for forsøgsresultaterne, men der er behov for flere forsøg på området".

"Resultaterne af dette forsøg kan være til gavn for mænd, der har en risiko for udvikling af prosta­takræft", siger dr. Kathryn Greaves, der er gruppeleder i afdelingen for klinisk ernæring hos Solae Company. "Hvis resultaterne kan gentages i fremtidige forsøg, kan reduktion af risikoen for pro­statakræft være endnu en god grund til at gøre soja til en del af den daglige kost".

Kilde:

St. Louis, 4. oktober 2007 /PRNewswire via COMTEX/

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012