Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Chili er godt for maven

New England Journal of Medicine har den 21. marts 2002 offentliggjort en klinisk undersøgelse (dobbeltblind, klinisk kontrolleret) udført af en grup­pe læger med et produkt, der indeholdt "rød peber" (chili), hvor det aktive stof kendes som capsaicin.

Capsaicin er et stof, der er kendt for at kunne hæmme smerteledning fra hud og slimhinder op til centralnerve­systemet.

Det var patienter fra den store grup­pe med diagnosen "funktionel dys­pepsi", hvor alle undersøgelser er normale, men tilstanden langvarigt er præget af smerter i trekanten opadtil i maven, tidlig mæthedsfomemmelse, madlede samt udspilethed på grund af luft. 30 patienter med "funktionel dys­pepsi" indgik i undersøgelsen. De blev fulgt i to uger uden behandling. Der­efter gennemførtes et dobbeltblind klinisk forsøg, hvor halvdelen af patienterne i 5 uger fik en daglig behandling med indtagelse af 2,5 g rød peber i pulver­form, mens de øvrige 15 fik placebo. Et skema blev givet hver patient med henblik på daglige registreringer af symptomer.

Symptomhyppighed og -intensitet i gruppen behandlet med rød peber blev gennem hele behandlingsperioden sammenlignet over tid og med de basisværdier, som blev registreret i ugen, før undersøgelserne begyndte. Relevante statistiske undersøgelser indgik.

De ugentlige symptomregistreringer var signifikant lavere i rød peber-gruppen end i placebo-gruppen begyndende fra tredje uge, og i femte behandlingsuge var symptomerne reduceret gennemsnitligt 60%, mens symptomerne i placebo grup­pen var reduceret med omkring 30%.

Konklusion
Efter 5 ugers behandling med 2,5 g rød peber med et aktivt indhold af capsai­cin på 0,7 mg, reduceredes symptomer­ne på "funktionel dyspepsi" med op til 60%. Årsagen hertil er sandsynligvis capsaicins påvirkning af mavesæk/tarmvæggens nervebaner.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012