Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vindruekerneekstrakt (Activin1) kan forhindre åreforkalkning

Ny forskning tyder på, at tilskud af vindruekerneekstrakt kan fore­bygge åreforkalkning - en lidelse, der er årsag til mere end halvdelen af alle dødsfald i industrilandene

Forskningsresultaterne blev fremlagt på april-mødet i Experimental Biology. De viser, at vindrue­kerneekstrakt kan forhindre ophobning af kolesterol i arterierne på marsvin - den ophobning, som fører til, at arterierne fortykkes og bliver hårde (åreforkalkning). Åreforkalkning begrænser arteri­ernes evne til at udvide sig og trække sig sammen i takt med, at blodet passerer igennem, og dette kan føre til hjerneblødning og hjerteanfald.

Forskerne ved University of California Davis gav marsvinene en kost, der indeholdt store mængder kokosfedt. En gruppe af marsvinene fik desuden tilskud af vindruekerneekstrakt fra det amerikan­ske firma Polyphenolics.

Efter 23 uger var kolesterolophobningen signifikant lavere blandt den gruppe marsvin, der havde fået vindruekerneekstrakt.

Disse resultater bekræfter tidligere beviser fra forsøg foretaget med vindruepulver og vindruesaft. I april rapporterede israelske forskere, at indtagelse af vindruekernepulver reducerer områderne med åreforkalkningslæsioner hos mus med 41% sammenlignet med kontrolgruppen.

Men firmaet Polyphenolics hævder, at det produkt, der er anvendt i det nye forsøg, indeholder en såkaldt ORAC-værdi (Oxygen Radical Absorbance Capacity, et udtryk for mængden af antioxi­dan­ter i fødevarer), der er 1.000 gange højere end for vindruekernesaft. Det er den antioxidante aktivitet i vindruernes flavonoider, der menes at være i stand til at reducere ophobningen af kolesterol.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012