Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Chlorella - grønne alger 2

(Fortsat -:)

Hvorfor er enzymer så vigtige for et godt helbred?
Efterhånden som man bliver ældre, mister kroppen sin evne til at producere enzymer, og vi har brug for tusindvis af forskellige enzymer for at sikre, at kroppen fungerer rigtigt! Af alle de ting, der mangler i vores kost, ligger enzymer øverst på listen på grund af vores tendens til kun at spise kogt, pasteuriseret, forarbejdet og konserveret mad. Det eneste sted, man kan få enzymer, er fra frisk frugt og grønt og fødevarer som chlorella og spiru­lina.

Optagelsen af næringsstoffer hindres i udpræget grad, efterhånden som man bliver ældre, på grund af denne udvaskning af fordøjelsesenzymer og manglen på saltsyre i maven, som nedbryder de fø­devarer, vi spiser, så næringsstofferne kan optages i kroppen.

Denne kroniske mangel på næringsstoffer i kroppen gennem mange år og ophobningen af giftstoffer i kroppen og hjernen er tilsammen blandt de vigtigste af de faktorer, der har indflydelse på udviklin­gen af sygdomme, specielt blandt ældre. F.eks. viser obduktioner af afdøde Alzheimer-patienter, at denne type patienter generelt har et højt indhold af aluminium i hjernen.

Giftstoffer findes alle steder i hele vores miljø - i den luft, vi indånder, og den mad, vi spiser. De er simpelthen en del af naturen, som vi ikke kan undgå. Ved at tage chlorella og spirulina kan vi gøre noget for at udrydde de problemer, der kan opstå, fordi de giver os næringsstoffer og enzymer og virker stærkt afgiftende på kroppen.

Er chlorella en effektiv faktor i kampen mod kræft?
Ja. Chlorella har vist sig at kunne stimulere produktionen af interferon, en af kroppens vigtigste na­turlige forsvarsmekanismer over for kræft. En af de måder, man kan bekæmpe kræft på, er at bru­ge stoffer, der stimulerer produktionen af makrofager og deres aktivitet. Interferon er et naturligt sekret fra kroppen, som menes at stimulere makrofagerne.

Chlorella stimulerer aktiviteten i T-cellerne og makrofagerne ved at øge kroppens indhold af interferon og dermed fremme immunforsvarets evne til at bekæmpe fremmede mikroorganismer - uanset om det er bakterier, vira, kemiske stoffer eller fremmede proteiner.

Hvor meget chlorella bør man tage, hvis man har kræft?
Det er ikke usædvanligt, at kræftpatienter tager helt op til 30 gram chlorella pr. dag. En patient med knoglekræft oplevede fantastiske resultater efter seks måneder med 20 gram chlorella dagligt. De mest positive resultater kunne iagttages ved målinger af proteinmængden i hans blod - alle målinger lå inden for det normale efter de seks måneder, hvilket var helt op mod 30-40% bedre end forrige måling.

Kan chlorella bruges topisk?
Ja. Chlorella kan pulveriseres (eller købes som pulver) og blandes med vand til en grødagtig masse, som smøres på snitsår, rifter, udslæt eller dybere sår til fremskyndelse af helingen. Det er den så­kaldte chlorella-vækstfaktor, som gør algen til sådan en effektiv helbreder af menneskets væv.

Efter indtagelse af chlorella i ca. et år (5-7 gram dagligt) vil man kunne iagttage en betydelig for­bedring af sårhelingen - uden at man behøver at anvende det topisk.

Kan jeg give mine børn chlorella?
Absolut. Faktisk har chlorella vist sig at kunne fremme væksten hos børn samt medvirke til at op­bygge et stærkt immunforsvar. I forsøg med enæggede tvillinger har man kunne iagttage, at den tvilling, der fik chlorella, voksede langt hurtigere, var mere rask og blev sjældnere ramt af forkø­lelse, influenza osv. end den tvilling, der ikke fik chlorella.

Hvor meget chlorella skal børn have?
1-1½ gram pr. dag (4-6 tabletter à 250 mg). Spirulina kan gives i samme mængder.

Hvilke næringsstoffer er der i chlorella?
Aminosyrer (protein), enzymer (bl.a. pepsin, der medvirker ved fordøjelsen), vitaminer, mineraler og kulhydrater. Man ville sagtens kunne leve af chlorella alene - sammen med spirulina er det ver­dens mest perfekte og stærke fødevare.

Hvor meget protein indeholder chlorella?
60% af chlorella er protein i form af aminosyrer. Chlorella indeholder 18 af 22 kendte aminosyrer og anses for at være et komplet protein, hvilket betyder, at algen indeholder de otte essentielle ami­nosyrer.

Det er en proteinkilde, som er andre kilder som kød, fisk og æg langt overlegen, fordi disse er se­kundære proteiner, dvs. at aminosyrerne allerede er omdannet til protein for at blive til æg og kød. Når vi spiser fødevarer som kød, skal kroppen først nedbryde proteinet i aminosyrer og derefter om­danne dem til de proteiner, kroppen har brug for. Dette er ikke særligt effektivt - og slet ikke så effektivt som simpelthen at indtage aminosyrerne.

Menneskekroppen vil danne lange, komplekse kæder af aminosyrer til titusindvis af forskellige pro­teinstrukturer, som kroppen har brug for for at udføre alle mulige kropsfunktioner. Men hvis blot én enkelt aminosyre mangler, vil der dannes et ufuldstændigt protein, som ikke fungerer ligeså effek­tivt som et komplet protein. Der findes ikke andre naturlige kilder til protein, som giver så komplet og velafbalanceret en vifte af aminosyrer, som chlorella og spirulina.

Giver chlorella mere energi?
Ja. Efterhånden som kroppen får disse rene næringsstoffer, som den skal bruge for at fungere opti­malt, vil du opleve, at du får en øget vitalitet og mere energi. Spirulina er også en stærk energikilde. 1-2 gram chlorella eller spirulina om morgenen giver kroppen masser af energi.

Men i modsætning til sukker, koffein eller andre af de stimulanser, man bruger for at øge sit energi­niveau, giver chlorella og spirulina ikke det 'energidyk', som ofte sætter ind efter indtagelse af de førnævnte ting. Chlorella og spirulina er nemlig rene næringsstoffer. De virker meget længere - og eftersom de er rene næringsstoffer, er der ikke denne fornemmelse af udsving i energiniveauet. Det samme er tilfældet for ioniseret vand.

Har chlorella andre virkeområder?
Blandt chlorellas andre virkeområder kan nævnes

  • Fungerer som et nutraceutisk produkt
  • Styrker immunforsvaret
  • Indeholder chlorella-vækstfaktor og klorofyl
  • Afgifter kroppen og især leveren
  • Medvirker til heling af sygdomme
  • Opbygger RNA & DNA
  • Fungerer som anti-aging middel
  • Fremmer fordøjelsen

Skal man blive ved med at tage vitaminer, når man begynder at tage chlorella?
Der sker ikke noget ved at fortsætte med multivitaminer sammen med chlorella, men efter vores mening er der ikke behov for multivitaminerne. Chlorella og spirulina indeholder en lang række livsnødvendige vitaminer, mineraler og enzymer og er alligevel mere prisgunstig end de fleste multivitaminpræparater.

Er chlorella ikke bare en anden form for vitaminer?
Nej. Chlorella er en form for sundhedskost - hvilket er en stor forskel fra de fleste af de vitaminer, man kan købe i handelen. Fordi den indeholder en lang række forskellige vitaminer, mineraler og enzymer, er chlorella på mange måder vitamintilskuddene overlegen, bl.a. fordi algen er naturlig, og de vitaminer og mineraler, der er i chlorella, er bio-chelerede, hvilket vil sige, at de er naturligt 'indpakket' i aminosyrer, så kroppen lettere kan optage dem.

Vitaminer er ikke andet end et amalgam af koncentrater og ekstrakter, som er blevet 'syet' kunstigt sammen, så det på papiret ser ud, som om de giver en velafbalanceret næring. Sundhedskost som chlorella giver kroppen en forbløffende mængde næringsstoffer, som er naturligt afbalancerede, og som ALDRIG kan ophobes i kroppen og blive skadelige og derfor er langt bedre end nogen form for menneskeskabt næringsblanding.

Hvad er chlorella-vækstfaktor (CGF)?
CGF er en blanding af RNA, DNA, aminosyrer, vitaminer og mineraler, hvis præcise egenskaber endnu ikke er identificerede. Hos børn fremmer CGF hurtig vækst. Hos voksne medvirker CGF til at opbygge et velfungerende immunforsvar og fremmer samtidig hurtig sårheling - både indvortes og udvortes. Desuden styrker det kroppens evne til at komme sig hurtigt efter hård træning eller sygdom.

CGF er en af hjørnestenene i chlorellas fantastiske evne til at helbrede menneskekroppen - og det er det, der gør chlorella til DEN stærkeste fødevarer i verden.

Hvordan afgifter chlorella kroppen?
Chlorella har en ufordøjelig, fibrøs ydre cellevæg, som skal brydes for at komme ind til cellens næ­ringsstoffer og CGF. Det er denne fibrøse cellevæg, der binder sig til tungmetallerne i blodet og trækker dem ud af vævet og blodstrømmen.

Denne afgiftning af tungmetaller og andre kemiske stoffer i blodet vil tage 3-6 måneder, før der er opbygget tilstrækkelige mængder fibrøs cellevæg til at starte processen - afhængigt, naturligvis, af hvor stor en dosis chlorella der indtages. Det er også dette fibrøse materiale, der fremmer en sund fordøjelse og giver en generelt sund fordøjelseskanal.

Som tidligere nævnt kan mange af de helbredsproblemer, som rammer ældre i vore dage, bl.a. de­mens og Alzheimer's, delvis føres tilbage til ophobningen af giftstoffer og tungmetaller i kroppen og hjernen samt en kronisk dårlig optagelse af næringsstoffer på grund af mangel på fordøjelses­enzymer og bakterier.

Tungmetallerne skal fjernes ved afgiftning gennem en kontinuerlig proces, som skal foregå hele li­vet igennem, hvis man gerne vil blive ved med at have et godt helbred. Indtaget før et måltid er chlorella er en glimrende fordøjelsesfremmer, som forbedrer og letter optagelsen af næringsstoffer.

Kroppens syre-/basebalance er kritisk. En sodavand som f.eks. cola har en pH-værdi på 2,5 Krop­pen skal helst have en surhedsgrad på omkring 7,0. Det betyder, at cola bogstaveligt talt er flere tu­sinde gange mere sur end kroppen. Det giver problemer, når en ekstremt sur væske som sodavand opbevares i en aluminiumdåse, som har en neutral pH-værdi. Naturen stræber altid efter at oprethol­de en balance på alle områder, så man kan sagtens forestille sig, at colaen med sin pH-værdi på 2,5 forsøger at stjæle aluminium fra dåsen, så den kan blive afbalanceret.

Hvis du skal drikke sodavand, så undgå dåseprodukter. Lav aldrig mad i aluminiumsgryder eller -pander, og undgå at bruge deodoranter med aluminium i. Metallet kan ganske langsomt ophobes i din krop og din hjerne gennem mange års forbrug.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012