Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Chlorella - grønne alger 1

Hvad er chlorella?
Chlorella er en grøn, enkeltcellet alge, der dyrkes i ferskvandssøer. Den har en græslignende lugt på grund af de store mængder chlorofyl, der findes i den. Faktisk har chlorella den højeste koncentra­tion af klorofyl blandt alle jordens planter.

Man har fundet fossileret chlorella. Chlorella er en af de sundeste og stærkeste fødevarer, man kender til. Udover at være den perfekte fødevare for mennesker anvendes ringere kvaliteter af chlorella til husdyrbesætninger verden over.

Hvordan dyrkes chlorella?
Chlorella dyrkes med omhu i kæmpemæssige ferskvandssøer. Det vand, der anvendes til dyrkning, tilsættes ozon og filtreres derefter, så det er helt rent.

Chlorella firdobles i løbet af et døgn - et tegn på algens genetiske renhed og mirakuløse evner til at hele menneskekroppen. F.eks. kan chlorella få de venligtsindede bakterier i menneskets mavesæk (Lactobacilli) til at formere sig fire gange så hurtigt som normalt.

Hvordan brydes den ydre væg på en chlorella-celle?
Hvis den ydre cellevæg ikke brydes, er de næringsstoffer, der findes i Chlorella ikke tilgængelige, men ikke alle chlorella-producenter sørger for at bryde denne cellevæg i tilstrækkelig grad.

Det er denne ydre, fibrøse cellevæg, der adskiller chlorella fra alle andre alger. Det er en unik kost­fiber, som ikke findes andre steder i naturen, og som ophobes i kroppen over tid, binder sig til tung­metaller, stråler og andre syntetiske giftstoffer og fjerner dem effetivt.

Chlorella produceres ved hjælp af en trykdifferentialmetode, der gennembryder den ydre, fibrøse cellevæg i stedet for at knuse den, som en del andre chlorella-producenter gør. Vi øger trykket i den tank, hvor chlorellaen oplagres, og fjerner derefter trykket pludseligt.

Dette er den mest effektive og organiske metode til at bryde cellevæggen, fordi den ikke påvirker de næringsstoffer, der findes i Chlorella, men samtidig giver fuld adgang til dem. Knuser man chlorel­la-cellevæggen, som så mange andre chlorella-producenter gør, spredes mange af næringsstofferne, så de ikke kan indtages samlet - som de skal for at give optimal virkning.

Kan man spise en hvilken som helst alge og få næringsstoffer, eller er der noget specielt ved chlorella?
Der findes over 70.000 algearter. Nogle er meget næringsholdige, andre er ekstremt giftige. Den eneste an­den alger, vi anbefaler, er Spirulina. Der findes andre spiselige alger som f.eks. Duniella, en blågrøn alge, men ingen kommer i nærheden af chlorella og spirulina, når det gælder nutraceutiske egenskaber.

Chlorella blev opdaget i slutningen af det 19. århundrede. Japanerne begyndte at udfor­ske algen mere indgående i 1940'erne, og japanske forskere er i udpræget grad årsagen til, at chlo­rella er så populær i vore dage.

Det japanske forbrug af chlorella pr. indbygger overstiger indtaget af C-vitamin pr. amerikaner - og C-vitamin ligger på førstepladsen over populære vitaminer i USA. Men chlorella er en langt stær­ke­re form for sundhedskost end noget multivitaminpræparat eller kosttilskud på markedet.

Hvorfor har jeg ikke hørt om chlorella før?
Chlorella er meget populær i Japan og resten af Fjernøsten, men det er først for nylig, at man har fået øjnene op for algen i de vestlige lande. Det er ikke blevet et populært næringstilskud som mela­tonin, MSM, perikon og andre urter, som stormer frem på markedet og derefter forsvinder hurtigt, fordi interessen daler.

Kendskabet til chlorella udbredes langsomt, efterhånden som dens forunderlige og dybtgående sundhedsfremmende egenskaber bliver afsløret gennem videnskabelige forsøg og ved mund-til-øre-metoden. På grund af de utrolige næringsegenskaber bliver chlorella en fast del af ordforrådet, når først den har banet sig vej ind - i modsætning til mange af de urter og hormoner, som har været en tur på forsiden af populære tidsskrifter.

Hvor kommer chlorella fra?
Chlorella dyrkes i Taiwan af verdens største chlorella-producent. Det eneste, vi koncen­trerer os om, er at dyrke og sælge chlorella. Algen undersøges nøje for renhed og evt. bakteriel smitte i laboratorier, der findes ved dyrkningsområderne.

Det er meget reguleret produkt og er den eneste form for chlorella, der eksporteres til og sælges i Japan, men som ikke er dyrket i Japan. For at opnå denne status er producenten certificeret af det japanske sundhedsministerium - den eneste sundhedsmyndighed i verden, der har indført og stan­dardiseret chlorella-kvalitet og certificering.

Hvad er de primære sundhedsfremmende egenskaber?
Ud over, at chlorella er den 'perfekte' fødevare, som dækker stort set alle kroppens næringsbehov, er den kraftigt immunforsvarsstyrkende, meget afgiftende og fantastisk til at understøtte fordøjel­sen. De forskellige sundhedsfremmende egenskaber beskrives i denne og andre artikler om Chlorella.

Hvor meget har man forsket i chlorella?
Chlorella er en af de MEST videnskabeligt udforskede fødevarer i menneskets historie - på linie med spirulina, som af NASA er udpeget til at blive en af de første fødevarer, der skal dyrkes på rumstationen, når den er færdigbygget.

Den forskning, der er udført for disse to alger, er foretaget mange forskellige steder i verden af forskere ved universiteter, fra den private industri og chlorella-producenterne selv. Der er til dato aldrig beskrevet nogen form for negativ indvirkning på menneskets helbred.

Hvor meget skal jeg tage om dagen?
Tre gram om dagen er en god vedligeholdelsesdosis at tage. Med denne mængde vil du ikke opleve revolutionerende ændringer, men din krop vil få mange af de næringsstoffer, den har brug for for at kunne fungere optimalt, f.eks. aminosyrer (protein), livsnødvendige mineraler, vitaminer, kulhydra­ter og enzymer.

Men mange tager 5-7 g pr. dag, og med denne dosis vil du opleve betydelige ændringer i fordøjel­sen, dit energiniveau og din generelle helbredstilstand. Ved højere doser, f.eks. 10-12 g dagligt, vil­le man kunne holde op med at spise kød og alligevel føle sig sikker på, at man får en tilstrækkelig mængde protein og andre af de nødvendige næringsstoffer, som vi normalt får fra kød.

Hvilke resultater kan jeg forvente, når jeg begynder at tage Chlorella?
Det første, du vil opleve, er en bedre fordøjelse - specielt, hvis du lider af dårlig ånde eller forstoppelse. Begge disse problemer kan du let slippe af med ved at tage små doser chlorella.

Mange af de sundhedsfremmende egenskaber, chlorella har, kommer ved længere tids brug og kan ikke så let påvises ved at se på, hvordan den enkelte har det. F.eks. har forskere fundet frem til, at chlorella kan fjerne tungmetaller og andre syntetiske stoffer fra kroppen ved at binde dem, så de kan fjernes fra blodstømmen.

Men dette resultat kan kun måles, hvis man kender kroppens indhold af tungmetaller før og efter man begynder at tage chlorella. Det tager ca. 3-6 måneder for tungmetaller at begynde at blive fjer­net fra blodet, afhængigt af hvor stor en dosis chlorella der indtages. Har man fastslået, at en person har tungmetaller i kroppen, bør man starte med at tage 15-20 g dagligt, afhængigt af mængden af tungmetaller.

Hvornår på dagen skal jeg tage chlorella?
Chlorella kan tages når som helst på dagen. Man kan tage hele dagsdosis på én gang, eller man kan dele den op i små doser i løbet af dagen, og den sidstnævnte løsning er den foretrukne.

Det er bedst at tage chlorella 20-30 minutter før et måltid, så algen kan få mulighed for at påvirke fordøjelsen og optagelsen af næringsstoffer.

Morgenen er et godt tidspunkt at tage chlorella på, men aldrig lige før eller efter indtagelse af kaffe eller sodavand, fordi koffein er ekstremt ødelæggende for fordøjelsesprocessen.

Hvorfor skal jeg tage det i forbindelse med et måltid?
Som tidligere nævnt får chlorella bakterierne i mavesækken, Lactobacilli, til at formere sig fire gange så hurtigt som normalt. Det medvirker til at give en fantastisk fordøjelse og - hvad der er endnu vigtigere - giver en bedre optagelse af næringsstoffer.

Hvor meget skal man tage, hvis man er syg?
Det afhænger af, hvad man fejler, og hvor hårdt man er ramt. En dosis på 10-20 g dagligt anbefales for syge, specielt, hvis man lider af en kronisk sygdom som f.eks. kræft. Det anbefales desuden, at syge tager spirulina sammen med chlorella for at få det fulde udbytte af begge disse kraftigtvirken­de, helende nutraceutiske produkter.

Hvad betyder nutraceutisk?
Nutraceutiske produkter er fødevarer, der giver kroppen den rigtige ernæring, så den kan helbrede sig selv. Menneskekroppens selvhelbredende egenskaber er forbløffende, men ofte giver vi ikke kroppen de rigtige aminosyrer, enzymer, vitaminer, mineraler og kulhydrater.

Kan jeg tage for meget chlorella?
Det er bedst at tænke på chlorella som en fødevare, for det er lige præcis, hvad det er: En af de re­neste og kraftigst virkende fødevarer på jorden. Man kan ikke tage for meget chlorella, fordi det er naturligt afgiftende, så der er ingen fare for, at chlorella ophobes i kroppen og bliver skadeligt. Men der er en 'passende' dosis for alle - generelt på ca. 5-8 g pr. dag.

Læs resten af artiklen HER!

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012