Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kosttilskud - vigtigere end du tror

Sådan opnår du et optimalt helbred ved at sikre dig, at du får de rigtige næringsstoffer

I dag er vi langt mere miljøbevidste, end vi nogensinde har været. Vi genbruger plastic og papir, og vi gør, hvad vi kan for at beskytte ozonlaget og bevare regnskovene. Det kræver en stor indsats at reducere udledningen af giftstoffer og unødvendig udnyttelse af ressourcerne.

Men vores miljøbevidsthed bør også omfatte vores syn på kroppen og helbredet... Kroppen får jo også sin del af giftstofferne, og i mange tilfælde kommer den til at mangle de næringsstoffer, som vi alle sammen har brug for for at fungere og have det godt.

Så hvordan beskytter vi vores kære og os selv, når vi har så travlt med at leve grønt? Hvordan fore­bygger man sygdom? Er der en test, der kan fortælle os, om kroppen mangler noget? Lad os se, om vi kan finde svarene i de seneste resultater inden for anti-aging forskning.

Vores mad bør være den primære kilde til næringsstoffer. Vi gør så meget for at "spise grønt", men den skræmmende sandhed er, at selvom der er en overflod af mad, så er der langt færre næringsstof­fer i maden, end vi går og tror.

Det skyldes, at afgrøderne dyrkes i meget dårlig jord uden mineraler og vitaminer. Og når først de når frem til dit middagsbord, er godt og vel 75% af de vigtige næringsstoffer, som du ved, at du skal have for at sikre dit gode helbred, forsvundet - simpelthen på grund af den tid, der går, fra grønsa­gerne bliver taget op af jorden eller plukket, til de bliver kogt i dit køkken.

Hertil skal du så lægge daglig brug af pesticider og génmodificering af frugt og grønt (génmodifi­ce­rede produkter kræver i de fleste af de europæiske lande en speciel tilladelse, og over 20 lande er i gang med eller har forbudt visse génmodificerede afgrøder) - og så har du et meget tydeligt billede af, hvor vigtigt det er at få kosttilskud.

Den generelle, amerikanske kost, som den ser ud i dag, indeholder for få næringsstoffer til at sikre et optimalt helbred. De videnskabelige beviser for denne påstand er overvældende, og American Medical Association (AMA) har nu - efter at have været i hi i 20 år - fuldstændigt ændret sin tid­ligere "anti-vitamin"-holdning. Nu anbefaler foreningen stærkt, at både børn og voksne får et dag­ligt tilskud.

Faktisk spiser over 80% af den amerikanske befolkning meget langt fra de anbefalede fem-seks por­tioner frugt og grønt, som er nødvendige, hvis man vil sikre sig et godt helbred. Det viser resultater fra en gruppe forskere ved Harvard-universitetet - resultater, som blev offentliggjort i Journal of The American Medical Association (JAMA) i 2002.

Her hedder det: "Et utilstrækkeligt vitaminindtag er tilsyneladende årsag til kroniske sygdomme. Nye forskningsresultater har vist, at et for lavt vitaminindtag, som dog ligger over det niveau, hvor deciderede mangelsyndromer opstår, er en risikofaktor for kroniske sygdomme, f.eks. kredsløbs­sygdomme, kræft og knogleskørhed. En stor del af befolkningen har derfor tilsyneladende en øget risiko for sygdom".

Den anbefalede dagsdosis er fastsat af sundhedsmyndighederne som en retningslinje for, hvor me­get vitamin- og mineraltilskud, personer, der ikke lider af kroniske sygdomme, har brug for. Des­værre har mange af os allerede udviklet 'stille' sygdomme, som kræver endnu større doser.

Dr. Barry Sears, en af Harvards førende forskere, understreger i sine forelæsninger betydningen af antioxidant behandling til forebyggelse af alvorlige sygdomme. På en anti-aging-konference, jeg for nylig deltog i, havde jeg fornøjelsen at tale med ham, og jeg er fuldstændigt enig i, at "stille betæn­delsestilstande" (dvs. sygdomme hjerteanfald, kræft, hjerneblødning, Alzheimer's osv.) er den hyp­pigste dødsårsag.

Og forebyggelse er nøgleordet. Når først man har fået diagnosticeret et helbredsproblem, står man over for opgaven med at få indhentet sygdommen - og den er langt vanskeligere end at sikre, at sygdommen opstår.

Kosttilskud og naturlægemidler, der har status af lægemidler, er ofte af en langt bedre kvalitet end håndkøbspræparater. De fremstilles under streng produktionskontrol, der sikrer en ensartet optagelse. De fremstilles i hø­je doser og indeholder ikke potentielle allergener som gær, hvede, gluten, sojaprotein, mælk og mælkeprodukter, majs, natrium, sukker eller stivelse. Denne type af kosttilskud indeholder ikke syntetiske farvestoffer, konserveringsmidler eller smagsstoffer, som kan påvirke helbredet i negative retning.

Mange af mine patienter ved desværre ikke, at deres daglige medicin dræner deres krops lager af vigtige vitaminer og antioxidanter. Og desværre ved kun de færreste voksne nok til, at de selv kan finde frem til det optimale tilskud.

Så få tjekket din vitamin-, mineral- og antioxidantstatus, hvis du ikke allerede har fået det gjort. Tag et tilskud af de rigtige næringsstoffer, så du forebygger sygdom. Spis økologiske, lokalt dyrkede grønsager, når du kan, få masser af hvile og hold dig til din motionsplan!

Og frem for alt: Lyt til din krop. Sygdomme kommer ikke bare af sig selv... de udvikler sig over tid og sender os signaler, når der er noget i vejen. Måske har du taget på i vægt, eller du synes, du har mindre energi - det er altsammen signaler, som du skal gøre noget ved. Ligesom vi bliver mere og mere opmærksomme på, at vi skal gøre noget for at rette op på miljøet, så skal vi også gøre noget for at hjælpe os selv.

Medicin, der kan tære på din krops lager af næringsstoffer

Medicintype

Dræner kroppen for...

Antacider (syreneutraliserende)

B12-vitamin, folsyre, D-vitamin, kalk, jern, zink

Antibiotika

B-vitaminer, K-vitamin, 'venligtsindede' tarmbakterier, kalk, zink, magnesium, jern, B6-vitamin

Diabetes-præparater

Co-enzym Q10, B12-vitamin, folsyre

Anti-depressiva

Co-enzym Q10, B12-vitamin

Betændelseshæmmende midler

C-vitamin, folsyre, jern, kalium, zink, magnesium, D-vitamin, kalk

Kredsløbsmedicin

B6-vitamin, Co-enzym Q10, melatonin

Vanddrivende midler

B1-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, magnesium, kalk, kalium, zink, natrium

Kolesterolsænkende midler

Co-enzym Q10, A-, B12-vitamin, D-, E- og K-vitamin, beta-caroten, folsyre, jern

Mavesårspræparater

B12-vitamin, D-vitamin, folsyre, kalk, jern, zink, protein

Hormonpræparater

B2-, B6-, B12- og C-vitamin, folsyre, zink, magnesium

P-piller

B2-, B3-, B6-, B12- og C-vitamin, folsyre, magnesium, selen, zink

Kilde: Drug-Induced Nutrient Depletion Handbook - 2nd Edition

USA Herb Info 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012