Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

BirkeSød - den søde sundhed 2

(Fortsat -:)

BirkeSød - hjælp ved insulinresistens, forhøjet blodtryk som følge af diabetes og hor­monubalancer

Indtagelse af sukker og andre raffinerede kulhydrater resulterer i en hurtig frigivelse af glucose (blodsukker). Som reaktion på dette udskiller bugspytkirtlen insulin, som skal transportere glucosen ind i cellerne, hvor den forbrændes til energi. Overskydende glucose belaster systemet, og over tid kan cellerne begynde at reagere mindre på insulinfrigivelsen.

Denne tilstand, kaldet insulinresistens, er et enormt helbredsproblem, og man mener, at ca. halv­de­len af den amerikanske befolkning er lider af sygdommen. Insulinresistens har en sammenhæng med et unormalt kolesterol- og triglyceridniveau, forhøjet blodtryk og en øget risiko for hjertesyg­dom og diabetes.

Den drastiske stigning i antallet af tilfælde af diabetes type 2 siden midten af 1900-tallet falder fuld­stændigt sammen med vores øgede forbrug af sukker. Et langtidsforsøg med deltagelse af flere end 65.000 kvinder viste, at en kost med et højt sukkerindhold og kun få fibre øger risikoen for diabetes type 2 med 250%.

Et andet, nyere forsøg har vist, at overdreven indtagelse af sukker var den absolut vigtigste kostrisi­kofaktor for hjertesygdom hos mænd og kvinder. Man har skønnet, at sukkerindtagelse er skyld i mere end 150.000 for tidlige dødsfald på grund af hjertesygdom i USA hvert år.

Det har ved gentagne kliniske forsøg vist sig, at BirkeSød kun omsættes meget langsomt i kroppen. Faktisk ligger sukker på 100 og BirkeSød kun på 7 (!) på det glykæmiske indeks - målestokken for, hvor hurtigt fødevarer optages i blodbanen.

BirkeSød er en naturlig insulinstabilisator, og derfor giver stoffet ikke de stigninger og fald i insulinet, som man ser ved indtagelse af sukker. Faktisk er stoffet med til at sætte en stopper for sukker- og kulhydrattrangen. Fødevarer, der er sødet med BirkeSød, vil ikke hæve insulinniveauet, og det gør stoffet til det perfekte sødemiddel til personer med diabetes og dem, der ønsker at tabe sig.

Der er stigende enighed blandt aldersforskere om, at man ved at holde insulinniveauet lavt kan sikre gode resultater af forskellige anti-agingprogrammer.

Insulinresistens spiller også en betydningsfuld rolle for hormonale ubalancer - også de ubalancer, der fører til brystkræft. Et højt insulinniveau øger produktionen af østrogener, hvilket fører til en østrogendominant tilstand, som kan påvirke funktionen i æggestokkene. Insulinresistens er en af de væsentligste årsager til et stadigt voksende hormonelt problem kaldet polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

PCOS kan forårsage manglende ægløsning, hvilket betyder, at den normale cykliske produktion af østrogen efterfulgt af progesteron enten standser eller bliver dysfunktionel. Insulin stimulerer ægge­stokkene til at producere i overvejende grad mandlige kønshormoner, som sammen med et højere insulin- og glucoseniveau, giver vægtøgning omkring taljen - og denne kropstype har større risiko for at udvikle brystkræft. Tegn på, at kroppen har for mange mandlige kønshormoner, er acne, tab af hår på hovedet og en forøgelse af behåringen på selve kroppen.

At sænke insulinniveauet er ikke blot altafgørende for behandling af PCOS, men også for genop­retningen af de fleste andre hormonale ubalancer, herunder dem, der kan føre til brystkræft.

Dr. John Lee, forfatter til bogen What Your Doctor May Not Tell You About Breast Cancer (Det, Din Læge Muligvis Ikke Fortæller Dig Om Brystkræft) forklarer sammenhængen mellem insulin­resistens og brystkræft således:

"For meget junk food bliver du fed af. Ekstra kropsfedt og mangel på motion fører til insulinresi­stens. Insulinresistens fører til yderligere trang til sukker og kulhydrater, så kroppen kan få tilført energi til kroppen.

Så frigives der mere insulin som en reaktion på det øgede kulhydratindtag - og det fører til yderli­gere vægtforøgelse. Mere fedt fører til flere østrogener, som så fører til tidligere udvikling af bry­ster og menstruation.

Tidlig menstruation fører til flere ægløsninger og flere år med østrogener og for få progesteroner - set over et helt liv. Og jo flere år, man er udsat for østrogener, jo mere øges risikoen for at udvikle brystkræft.

Samtidig fører øget forbrug af simple kulhydrater - sammen med insulinresistens - til PCOS og manglende ægløsning under menstruationscyklus og en utilstrækkelig produktion af progesteron. For høj østrogenprodukt og samtidig mangel på progesteron fører til østrogendominans og en øget risiko for brystkræft.

Brug af hormoner som præventionsmiddel øger insulinresistensen - og risikoen for alle de omtalte problemer".

Brug af BirkeSød i stedet for sukker samt reduceret indtagelse af højglykæmiske, raffinerede kulhy­dratholdige fødevarer medvirker til at sænke risikoen for såvel PCOS som cyster i æggestokkene, fibromer, endometriose, PMS, hedestigninger, vægtøgning og depression.

Det sikre sødemiddel
Et øget sukkerforbrug har påført den vestlige verdens kulturer flere og flere helbredsproblemer, hvoraf mange betyder en enorm belastning for sundhedsvæsnet i de enkelte lande. Her er der ende­lig et svar på vores kollektive bønner om noget virkeligt sundt, som også kan tilfredsstille den søde tand.

Over 1.500 videnskabelige forsøg har vist, at jo mere BirkeSød man bruger, jo mere kan man slippe for sukkertrangen, reducere sit insulinniveau og rette op på syre/base-balancen. Det er en fantastisk hjælp på vejen mod et godt helbred og et langt liv.

Tænk dig - aldrig mere den der nagende skyldfølelse, når du tager et bid af en brownie, fordi den er sødet med BirkeSød. Eller hvad siger du til at opbygge styrken i dine knogler, mens du drikker en kop kakao med to spiseskefulde BirkeSød-krystaller? Eller hvordan tror du, det vil føles at nyde et stykke BirkeSød-tyggegummi og vide, at du samtidig forebygger huller i tænderne og tandkødssygdomme?

Med BirkeSød xylitol kan du både tilfredsstille din søde tand og gøre noget sundt ved den samtidig!

Tilbage til 1. del HER!

Referencer:
Zeines, Victor, DDS, MS, FAGD. Healthy Mouth, Healthy Body. Kensington Publishing Corporation, 2000, p. 55.
Beiswanger, BB, Boneta AE, Mau MS, Katz BP, Proskin HM, Stookey GK. The effect of chewing sugar-free gum after meals on clinical caries incidence. J. Am. Dent. Assoc. 1998;129:1623-6.
Hayes, Catherine, DMD; DMSc. The effect of non-cariogenic sweeteners on the prevention of dental caries: A review of evidence. Harvard School Of Dental Medicine.
How Xylitol-containing Products Affect Cariogenic Bacteria. J. Am. Dent. Assoc., April 2000.
Luotonen M, Uhari M, Aitola, L et a1. Recurrent otitis media during infancy and linguistic skills at the age of nine years. Pediatr Infect. J. 1996;15:854-8.
Bennett KE, Haggard MP, Silva PA, Stewart IA. Behavior and development effects of otitis media with effusion into the teens. Arch. Dis. Child 2601 Aug;85(2):91-5.
Svanberg M; Mattila P, Knuttila M. Dietary Xylitol retards the ovariectomyinduced increase of bone turnover in rats. Calcif. Tissue Int. 60:462-466.
Mattila P, Svanberg, M, Knuttila, M. Increased bone volume and bone mineral content in Xylitol-fed aged rats. Gerontology 2001;47:300-305.
Carbohydrates: The Good, the Bad, and the Ugly. Dr. James Whittaker Newsletter, bind 13, nr. 4, April 2000.
John, Lee MD. What Your Doctor May Not Tell You About Breast Cancer. Warner Books, 2002, p. 61.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012