Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Allergi skyldes ofteen skjult forstyrrelse af tarmfloraen

Antallet af allergikere stiger støt, og i dag mener man, at der er 20 mio. i Tysk­land. For 30 år siden var der kun 10 mio. Ifølge både læger og naturlæger har allergikere ofte en forstyrret tarmflora. Med en tarmrensning kan man tage fat ved ondets rod.

Allergi er en reaktion eller overreaktion fra immunforsvaret på visse stoffer som miljøgif­te eller me­taller, samt iøvrigt harmløse ting som levnedsmidler, pollen og dyrehår. Udover høfeber, dyre- og levnedsmiddelallergi regnes neurodermitis og astma i bredere forstand til de allergiske sygdomme. Bliver der ikke bliver gjort noget, kan allergi udvikle sig - ofte til astmatiske sygdomme.

Stadigt flere skadelige stoffer i luften, jorden og vandet
Man har endnu ikke fundet den videnskabelige grund til, at antallet af allergikere er steget så hastigt i de senere år. Man formoder, at en række udløsende faktorer - både hver for sig og sammen - har ført til den alarmerende udvikling.

Ét aspekt er miljøforureningen. I løbet af de sidste årtier har der samlet sig en stigende mængde ska­delige stoffer i luften, jorden og vandet, bl.a. pesticider fra landbruget, giftstoffer fra industrien eller skadelige stoffer fra trafikken - udstødningsgas og de meget omtalte fine støvpartikler. Mennesket kan ikke rigtigt undgå denne belastning og optager stofferne fra luften eller kosten.

Der er også en del debat om den overdrevne hygiejne, der især går ud over børnene. Børn har brug for en daglig dosis 'skidt og møg' for at kunne opbygge et velfungerende immunforsvar. Hvis ikke immun­forsvaret får nok at arbejde med i barneårene, bliver det for svagt og retter sig mod stoffer, der i bund og grund er harmløse - f.eks. levnedsmiddelingredienser.

Også stress kan være en udløsende faktor for en allergisk reaktion. Men det er underordnet, hvad der udløser det allergiske anfald - årsagen til mange allergier skal findes i en forstyrret tarmflora. En række undersøgelser af afføring foretaget af den tyske forening af neurodermitis-patienter viste, at alle neurodermitis-, allergi- og astmapatienter havde en moderat til stærkt forstyrret tarmflora.

Positive erfaringer med probiotiske levnedsmidler
Dr. Markus Gaisbauer, medicinsk direktør for Malteser Klinik von Weckbecker i Bad Brückenau, satser også på tarmrensning til behandling af allergier. I et observationsforsøg foretaget under hans ledelse drak en gruppe allergikere igennem ét år dagligt en flaske Brottrunk, en gæret mælkesyre­drik med 5 mio. mælkesyrebakterier fra brød pr. ml.

Gaisbauer jubler over resultaterne: "85% af patienterne havde det efter regelmæssig indtagel­se af Brottrunk meget eller særdeles meget bedre med deres allergi. Det viser, hvor vigtig tarmflora­en er. Nogle patienter kunne holde helt op med at tage medicin, som de havde måttet tage de sidste 20 år".

Resultaterne er blot nogle af de mange positive erfaringer, man har høstet med probiotiske levneds­midler. "Allerede for 10 år siden påviste dr. Peter Scholz, at allergiske mødre, der drikker Brottrunk under graviditeten, stort set uden undtagelse føder allergifrie børn. Også selvom faderen også er al­lergiker", lyder det fra Gaisbauer. Forbundet af børnelæger i Bad Orb henviste fornylig til andre forsøg, der viser, at probiotika kan sænke det stigende antal af allergikere.

Den alkoholfrie gærdrik smager let syrligt - men har ikke brødsmag. Man kan drikke Brottrunk uden at blande drikken op.

Yderligere information:
Malteser Klinik von Weckbecker, dr. Markus Gaisbauer, Rupprecht-Str. 20, 97769 Bad Brückenau
Tlf. 09741 830
http://www.weckbecker.com/

Bundesverband Neurodermitiskranker in Deutschland e.V., Oberstrasse 171, 56154 Boppard
Tlf. 06742 87130
http://www.neurodermititis.net/

Brottrunk indeholder sammen med mælkesyren (vegetabilsk) pr. ml. mellem 1-5 millioner levende, varierede syreresistente mælkesyrebakterier, der modgår en lang række lidelser. Der findes i Brottrunk som mælkesyrebakterier lactobacillusarter, især Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus alimentarius, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus farciminis, Lactobacillus brevis, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus buchneri, Lactobacillus fermentum og/eller fructivorens. Der kan i Brottrunk undertiden optræde "slør", som er kæder af gær, der er snoet ind i hinanden og bliver synlige på bunden af flasken. Disse gærsvampe og bakterier er yderst positive og gavnlige for fordøjelsessystemet.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012