Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

E-Nummerbogen

Den uundværlige og praktiske opslagsbog "E-Nummerbogen" foreligger nu i 4. reviderede ud­gave med de seneste EU-regler. I den nye udgave af "E-Nummer­bogen" findes desuden et ordfor­klarings-afsnit, der grundigt for­klarer specielle fagudtryk og an­dre begreber, der optræder i va­redeklarationer eller i forbruger­debatten.

Bogen indeholder en komplet oversigt over samtlige tilladte til­sætningsstoffer og giver bl.a. op­lysninger om:

Hvad tilsætningsstofferne er lavet af, og om de er naturlige el­ler syntetiske. Hvad tilsætnings­stofferne bruges til, og i hvilke levnedsmidler de må anvendes.

Hvad tilsætningsstofferne kan betyder for dit helbred. Hvilke regler der er for anvendelse af til­sætningsstoffer i økologiske va­rer. Hvilke tilsætningsstoffer man skal være på vagt overfor eller helt undgå, hvis man er allergiker. Hvilke stoffer der kan være uac­ceptable for jøder og muslimer.

Bogen er skrevet af cand.brom., ph.d. Orla Zinck og cand.pharm. Torben Hallas-Møl­ler. Orla Zinck er direktør i Dansk Catering Center og bl.a. medfor­fatter til bøgerne "Hvad deklarati­onen ikke fortæller" (Aschehoug 1997) og "De har puttet noget i maden" (Aschehoug 1998).

Torben Hallas-Møller er ansat i Veterinær- og Fødevaredirekto­ratet og tilknyttet Institut for Fø­devaresikkerhed og Toksikologi. Torben Hallas-Møller deltager desuden i en arbejdsgruppe om tilsætningsstoffer under EU­Kommissionen.

"E-Nummerbogen. Tilsætnings­stoffer i maden: virkninger og bivirkninger." Af Orla Zinck og Torben Hallas-Møller. 288 sider, illustreret. Kr. 249,00. Asche­houg.

Kilde: Sundhedsbladet nr. 6, 1999.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012