Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kostkrigen helt agurk

Ernæringsrådet har ud­sendt en rapport, hvori det uden at dokumentere det, siger, at antioxidiant-til­skud kan være farlige og i hvert fald er unødvendige. De siger også, det ikke er bevist, at de kan have en forebyggende effekt og prøver at illustrere det ved at nævne 95 undersøgelser. Selv har de dog ikke foreta­get nogen undersøgelse, uanset de har været to år om at brygge rapporten sammen.

Som vistnok de eneste i verden udlægger de en finsk undersøgelse negativt, fordi den viser flere kræfttilfælde blandt storrygere.

To undersøgelser, offent­liggjort i det fornemme lægeblad New England Jour­nal of Medicine, synes ikke at gøre indtryk på de danske forskere. Her har en række fremtrædende læger vist, at der blandt 39.910 mænd og 87.245 kvinder er bevis for en sammenhæng mellem høje doser af E-vitamin og en lavere forekomst af hjer­tesygdomme.

Der foreligger ingen seriøse rapporter om, at store doser af helsekost kan være skadelig. En repræsentant for den strenge amerikan­ske sundhedsstyrelse hævdede forleden, at man uden risiko kan tage op til 1000 gange den anbefalede dosis.

Millioner af mennesker i hele verden ville næppe tage helsetilskud, hvis de ikke følte, det hjalp dem. Da jeg ved præsentationen af bog­en forelagde det argument for de lærde, fik jeg bare svaret "de tager fejl".

I bogens konklusion hed­der det, at et højt indtag af antioxidanter nedsætter ri­sikoen for kræft. Dermed slagter bogen sig selv. Og husk: Vi spiser jo ikke sundt, men alt for meget fedt, sukker og kød. Spørg bare Lars Okholm. Hvorfor var vor største sundheds­ekspert ikke med til at lave rapporten?

Bent Henius Mothsvej Holte

Kilde: Ekstrabladet, mandag d. 26. december 1994.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012