Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Recepter på bestilling

Læger føler sig pressede af medicinalindustrien og vil begrænse dens ind­fly­delse
Lægemiddelvirksomheden har i årevis lagt sig i selen for at gøre "lægen til partner". Der står altid en villig medarbejder klar til at hjælpe, uanset om lægen er usikker forud for en gennemgang af hans/hendes receptudskrivning, er ved at fortvivle over et nyt afregningssystem, skal anbefale pri­vatydelser til sygekassepatienter eller ønsker at gøre sine ansatte mere effektive. Firmaet til­bød hele "kvalitetsstyrings-processer", som skulle give lægen både bedre arbejdsgange og et certifikat - og slog en streg over de store beløb, som den slags ellers koster.

Ganske raffineret, men det er ingenting, når man betragter tyske medicinalvirksomheders markeds­føring generelt. Det heromtalte, nordtyske firma gør kun, hvad næsten alle i branchen gør.

Internt uddannelsesmateriale, FOCUS er kommet i besiddelse, vejleder ansatte i, hvordan de på en pæn måde, som ikke er til at misforstå, skal kræve den forventede modydelse - hyppig og korrekt udskrift af recepter. Man bør sikre, at lægerne "naturligt" kan tage imod "serviceydelserne" - for­muleret som: "Økonomisk værdi og modydelse (antal ordineringer)". Spørgsmålet "Hvad kan De gøre til gengæld for vore medikamenter?" var ligeså tilladt som en smule pres, når bare lægen ikke holdt "aftalen".

Juridisk føler det omtalte firma, som har specialiseret sig i nervepiller, føler sig. "Servicetilbuddet" er i overensstemmelse med alle love, jubler en medarbejder ifølge en retserklæring. Det overtræder ikke engang kodekset for "frivillig egenkontrol inden for lægemiddelindustrien". Denne deklaration skal forhindre enhver form for korruption mellem lægemiddelproducenterne og lægestanden.

Det sker ikke, lyder det fra Lægemiddelkommissionen. "Tidligere erfaringer" viser, at kodekset ik­ke egner sig til at "modvirke lægemiddelindustriens uretmæssige markedsføring og forsøget på at påvirke lægernes ordinering", lyder det i kommissionens seneste udtalelse.

Det tyske monopoltilsyn kan bremse industriens indflydelse. Myndighederne i Bonn undersøger - med faglig støtte fra Lægemiddelkommissionen - strukturen i lægernes videreuddannelse. Mono­poltilsynet kan pålægge markedsføringsbegrænsninger. Lægekamrene godkender alle uddannelses­tiltag, som praktiserende læger har skullet gennemføre de seneste fire år enten ved personlig delta­gelse eller via internettet. Af disse er ca. 9/10 "branchefinansierede", kritiserer kommissionens for­mand Wolf-Dieter Ludwig, som er kræftprofessor i Berlin.

"Når videreuddannelsen ikke indeholder noget, der er helt hen i vejret, er vi forpligtet til at godken­de den", klager Günther Jonitz, formand for Berlins lægekammer. Alene i hovedstaden er der ca. 1.000 af denne type arrangementer hver måned. Halvdelen får økonomisk støtte fra en medicinal­virksomhed, og hver tredje er ifølge Jonitz "ren og skær markedsføring af lægemidler".

  • Kundejagt Udsnit af undervisningsmateriale fra en tysk lægemiddelvirksomhed:
  • Kundebindingen er signifikant højere hos CSM-læger
  • Meget gode vurderinger af de personlige egenskaber ved Customer Service Manager
  • CSM er et glimrende instrument til tilknytning af faglæger
  • CSM er et af de områder, hvorpå man kan differentiere sig fra konkurrenter
  • xxx er markedsførende for praktiserende læger, når det gælder centralnervesystemet

Hjerteflimmer Lægernes formand i Berlin, Günther Jonitz, føler sig misbrugt

Focus 31/2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012