Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

D-vitamin kan reducere antallet af faldulykker blandt ældre

Tilskud af D-vitamin til ældre på plejeinstitutioner synes at kunne reducere deres risiko for at falde, viser en ny undersøgelse

Faldulykker blandt ældre er hyppige, og de fører ofte til sygdom og død, og selvom videnskabelige eksperimenter allerede har vist, at brugen af D-vitamintilskud kan reducere risikoen for fald, så er det ikke alle forsøg, der har kunnet bekræfte dette.

Ydermere omfattede det nye forsøg, som blev udført af et forskerteam fra Australien, 625 pleje­hjemsbeboere, hvis D-vitaminstatus var tilfredsstillende, hvor mange ældre mangler dette vitamin.

Men selvom forsøgsdeltagerne havde en tilstrækkelig D-vitaminkoncentration i kroppen, havde de alligevel gavn af tilskuddet. Ifølge rapporten, som blev offentliggjort i denne måneds udgave af Journal of the American Geriatrics Society (bind 53, udgave 11, s. 1881-8), var der blandt den gruppe beboere, som fik D-vitamin, efter to år mellem 27 og 37% lavere risiko for at komme ud for en faldulykke end i placebogruppen.

En analyse af de forsøgspersoner, som tog mindst halvdelen af de ordinerede kapsler, viste en fald­rate på 0,63, en sandsynlighed for at opleve et fald på 0,70 og en sandsynlighed for at brække noget i faldet på 0,68, fortæller forskerne.

"Dette forsøg understøtter brugen af D-vitamintilskud til ældre personer på plejeinstitution", skriver forskerne.

"Ældre personer på plejeinstitution kan reducere deres risiko for en faldulykke, hvis de tager et D-vitamintilskud i to år - også selv de ikke regnes for at mangle D-vitamin", konkluderer de.

NB: Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012