Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Baldrian – sov godt!

Baldrian, et sikkert og effektivt naturligt sovemiddel, fjerner din søvnløshed  

Den mest velkendte version af fortællingen om Rottefængeren fra Hameln lyder, at han brugte sin fløjte til at udrydde alle rotter i byen og derefter lokkede alle børnene væk fra byen, efter at byens borgmester nægtede at betale ham. Men i tidlige tekster var Rottefængeren både musikant og urtemediciner, og han brugte baldrianrod til at lulle sit følge i søvn.

Baldrian er måske nok med tiden forsvundet ud af fortællingen om Rottefængeren, men man er ved at få øjnene op for denne sikre og effektive urt som en hjælp til alle, der har problemer med at falde i søvn eller sove igennem.

Natur-Drogeriet Baldrian/Humle tabletter - når baldrian skal være naturlig, virksom og prisgunstig!

Der vokser ca. 150 arter af urten i Europa, Asien og Nordamerika, men der er kun en slags, der bruges som urtemedicin: Roden af Valeriana officinalis. Den blev brugt som beroligende middel i det gamle Grækenland, og planten er letgenkendelig på sin dårlige lugt, der mest af alt mindre om sure sokker. (navnet stammer formentlig fra det latinske verbum valere: at være sund eller at være stærk – i dette tilfælde stærk lugt).

Baldrianrod stinker måske nok, men grækerne og romerne havde fat i noget af det rigtige: Den er Guds gave til mennesker med søvnproblemer. I et forsøg fra 1982, offentliggjort i Pharmacology, Biochemistry, and Behavior, gav forskerne enten placebo eller baldrian til 128 mennesker. Urten reducerede i betydelig grad den tid, det tog at falde i søvn, og den øgede søvnkvaliteten – specielt hos den gruppe forsøgspersoner, der havde sværest ved at falde i søvn. Siden da har utallige andre forsøg givet lignende resultater. Et forsøg offentliggjort i European

Journal of Medical Research i 2002 gav baldrian prædikatet "mindst lige så effektiv som" et syntetisk beroligende middel, som kemisk er i familie med Valium. Desuden gav urten færre bivirkninger og "tømmermænd" næste morgen. Selv i en stor overdosis – 20 gange den anbefalede – giver baldrian ingen betydelige skader, hedder det i et forsøg foretaget af Veterinary and Human Toxicology i 1995.

Baldrians dårlige lugt og smag gør, at de fleste præparater sælges som piller eller kapsler frem for te. Nogle produkter kombinerer baldrian med mildt beroligende urter som humle, melisse og passionsblomst.

Læs også:
Rolin*at
Tre kostråd der gi'r bedre søvn
Sundt at sove
Otte gode råd om god søvn
Drømme og sund søvn
Søvn: Endelig en god nat søvn!
Baldrian - jagten på det "aktive stof" fortsætter...
Naturmidler, der virk’li’ virker

Health news 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012