Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lymfekræft

Kan sygdommen udløses af miljøbelastning?

Man ved endnu kun ret lidt om årsagerne til lymfekræft, men teorierne kredser om medførte og erhvervede immunskader, genetiske skader som følge af virus (primært Epstein-Barr-virus, Human Herpes Virus-6, HIV og Cytomegalo-virus) samt den øgede mængde skadelige stoffer i vores miljø.

For sidstnævnte teori taler, at Non-Hodgkin-lymfom ofte ses hos landmænd, som regelmæssigt omgås ukrudtsbekæmpende midler. Om benzol ved man med sikkerhed, at stoffet øger kræftrisikoen. Også personer, der har overlevet Hiroshima-bomben, bliver oftere syge. Desuden ser det ud til, at hyppige infektionssygdomme med kronisk irritation begunstiger udviklingen af lymfekræft.

Dr. Hermann Dietzfelbinger, hæmatologisk ambulancetjeneste, Klinikum rechts der Isar i München: "Antallet af lymfekræfttilfælde er steget i de senere år - måske på grund af den tiltagende miljøbelastning. Men også helbredelseschancerne - specielt ved Hodgkin's sygdom - er takket være internationalt samarbejde og fremskridt i diagnosticering og behandling steget ganske betydeligt".

Ofte starter lymfom-dannelsen i halsen. Lymfeknuderne, som normalt er på størrelse med linser eller bønner, sidder under øremusklen, ved ørespytkirtlen, på halsen og på underkæben. Ved lymfekræft kan de svulme op, så de bliver på størrelse med et kirsebær.

Læs også:
Stor stigning i lymfekræft
Lymfekræft: Antallet af tilfælde øges på grund af PCB
Dokumentation i kræftbehandlingen
Gigtmidler fordobler risikoen for hudkræft
Artemisinin fra Kinesisk Malurt mod malaria og cancer/kræft

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012