Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Parodontax-tandpasta - opskriften på kernesunde tænder

Hvordan bekæmpes parodontose?
Tandlægens behandling af parodontose retter sig direkte mod lokale årsager. Jo tidligere behandlingen påbegyndes, og jo oftere den gentages - f.eks. hver 3.-4. måned - desto større er chancen for et godt resultat. Det er vigtigt, at tandsten tages i opløbet, at evt. betændelse i tandkødsranden fjernes, og at tandkødslommer udjævnes ved hjælp af medicin og i specielle tilfælde også gennem kirurgiske indgreb.

Men patienten opnår kun det ønskede resultat af parodontose-behandlingen ved også selv at fokusere på korrekt og konsekvent mundpleje.

Hvad er caries?
Hvor parodontose angriber tændernes omgivelser, er caries en sygdom i selve tænderne. I industrilandene er den så udbredt, at man med rette har kaldt den for en "folkesygdom". Man støder kun ret sjældent på mennesker med en fuldstændigt caries-fri mund.

Når det yderste tandlag, emaljen, først har fået et lille hul, går det hurtigt med udviklingen af caries, hvis der ikke bliver gjort noget. Først ødelægges emaljen og derefter tandbenet (dentin) og til sidst tandmarven (pulpa), som dør. Tanden går tabt, og der opstår ofte pusholdige bylder.

Hvordan opstår caries?
Ved manglende eller utilstrækkelig tandpleje/-børstning hæfter madrester sig på tænderne. Disse belægninger gæres og bliver til syre. Dertil kommer bakterier, som på kort tid formerer sig og angriber tandemaljen. Derved opstår det første lille hul i tandens overflade. Derefter er det kun et spørgsmål om tid, før problemet vokser.

Hvordan bekæmpes det?

 • Ved at børste tænderne grundigt hver dag om morgenen og aftenen.
 • Ved at spise færre søde sager, frem for alt sukker. Hvis man ikke helt vil - eller kan - opgive de søde sager, så bør man i det mindste ikke spise dem mellem måltiderne. Det allerværste er slik efter tandbørstningen om aftenen.
 • Ved at tygge maden godt - specielt "hårde" fødevarer, f.eks. rå frugter.
 • Ved at gå til tandlægen med jævne mellemrum. Jo tidligere tandlægen opdager et hul i tænderne og gør noget ved det, desto større er chancen for, at man kan beholde tanden. Senere behandling af større skader er ofte tidskrævende, smertefuld og dyr.

Hvilken tandpasta er rigtig?
Tandpasta skal ikke blot sikre, at tænderne bliver rigtigt rene, men skal også være vandopløselig, så der ikke bliver skadelige rester tilbage. Desuden skal den indeholde bestemte tilsætningsstoffer, der virker mod caries og parodontose.

Sådan hjælper Parodontax tænderne
Caries: Syre, der afkalker tandemaljen og igangsætter caries, neutraliseres og uskadeliggøres af det natriumbikarbonat, der findes i Parodontax.
Parodontose: Parodontax modvirker parodontose ved at stramme tandkødet og fjerne det bakterieholdige lag (plak) i tandkødsrand og tandhalse. Desuden sørger helbredende urter for at forhindre, at parodontose overhovedet opstår. Derved understøtter Parodontax ved omhyggelig brug tandlægens bestræbelser.

Fordelene ved Parodontax:

 • Målrettet virkning fra fem lægeplanter
 • Bekæmpelse af skadelige bakterier.
 • Stor evne til at rengøre tænderne.
 • Speciel frisk og saltagtig smag
 • Parodontax fremstilles af MADAUS, det verdenskendte forskningsinstitut for helsemidler.

Om Parodontax-smagen
Grundbestanddelen i Parodontax er fintmalet natriumhydrogenkarbonat, hovedingrediensen i emser-salt. Det virker basedannende og blodstandsende og er skånsomt over for slimhinderne. I forbindelse med pebermynteolie giver det den typiske, friske, saltagtige smag. Denne smag vænner man sig erfaringsmæssigt til efter blot nogle få dage - og derefter vil man ikke undvære den længere.

 • Styrker immunforsvaret: Echinacea
 • Fjerner lugt: Salvie
 • Strammer vævet: Myrra
 • Virker betændelseshæmmende: Kamille
 • Strammer tandkødet: Ratanierod

Echinacea
I den indianske folkemedicin bruges denne lægeplante, som er hjemmehørende på prærien i de sydlige egne af Nordamerika, som antiseptisk middel. Da man fandt ud af, at planten også fremmer sårhelingen, vandt den også indpas i den europæiske medicin. Det viste sig, at echinacea har en antiseptisk virkning og desuden er i stand til at øge kroppens modstandskraft mod infektioner.

Myrra
I det sydlige Arabien og Etiopien findes det træ, som man op gennem tiden har udvundet myrra af. I oldtiden blev det brændt i templerne som røgelse, og man opdagede også tidligt myrraens helende kraft. I dag bruger man med stor succes myrra ved mange forskellige sygdomme i mundhulen, hvor man primært udnytter plantens vævsopstrammende virkning ved tandkødsblødning.

Ratanie
De tørre bjergskråninger i Andes-bjergene i Bolivia og Peru er hjemsted for disse buske, hvis rødder blev brugt til vedligeholdelse af tænderne, længe før europæerne dukkede op i disse egne af verden. Senere har man fundet ud af, at også barken er i stand til at stramme tandkødet og er yderst velegnet til behandling af parodontose, tandkødssygdomme og betændelse i mund og svælg.

Salvie
I dag kender man bedst salvie som et krydderi, men oprindeligt blev planten primært brugt som lægeplante. De gamle grækere og romere kendte den fremragende virkning ved feber- og forkølelsessygdomme, hovedpine og sygdomme i urinvejene. Anvendelsen inden for tandplejen går tilbage til middelalderen. I dag er det primært salvieoliens lugtfjernende egenskaber, man udnytter.

Kamille
Kamille hører til de mest kendte lægeplanter overhovedet og er en klassisk ingrediens i det europæiske medicinskab. Allerede i oldtiden kendte man til plantens krampeløsnende, febersænkede og smertestillende virkning. Også inden for tandlægekunsten har dens stærkt betændelseshæmmende virkning stor betydning.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012