Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Depression og perikon - flere beviser for virkning

På trods af metodologiske og strukturmæssige problemer med forsøg med perikon har urten vist sig at være mere effektiv end placebo til patienter med mild til moderat depression. Urten er blevet aggressivt markedsført til læger, selvom den ikke er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder som et antidepressivt middel.

60-80% af forsøgspersonerne med mild til moderat depression fik det bedre i løbet af 4-8 uger med perikonbehandling. Det vides ikke med bestemthed, hvordan perikon virker som antidepressivt middel. Et stigende antal videnskabelige beviser tyder på, at urten har serotonerge egenskaber, der ligner dem, man finder i visse af de nyere former for antidepressiver. Perikon bør ikke tages sammen med antidepressive midler som Zoloft, Paxil og Prozac. Serotonin-syndrom kan skyldes brugen af perikon for tidligt efter eller under behandling med antidepressiva.

Bivirkninger ved perikon omfatter nervøsitet, svimmelhed, træthed, allergi, udslæt, kløe, kvalme, mundtørhed, forstoppelse, mave smerter, forvirring, appetitløshed og diarré, og desuden kan perikon give lysfølsomhed. 300 mg tre gange dagligt af et standardiseret hypericin-ekstrakt er den dosis, man har påvist som terapeutisk.

Duke University har fået økonomisk støtte på over 4 mio. dollars fra National Institute of Mental Health til undersøgelse af virkning og sikkerhed ved perikon til behandling af mild til moderat depression. Forsøgets akutte fase varer 12-16 uger. I Tyskland er perikon tilladt til behandling af ikke blot milde til moderate depressioner, men også af angst og søvnproblemer.

Som patient bør man oplyse sin læge om, at man indtager perikon.

Phyto Perikon kapsler - når perikon skal være naturlig virksom og prisgunstig!

Kilde: Doraiswamy PM.: Advising Patients About St. John's Wort and Depression. Patient Care, 15. marts 1999;107-114.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012