Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Madam Blås nedture

Det er klart påvist, at der er en direkte forbindelse mellem såkaldte fibrocystiske brystknuder og kaffedrikning. Total afholdenhed fra kaffe førte til næsten 100% helbredelse hos 45 kvinder og til 75% hos 28 kvinder, der skruede ned for kaffedrikkeriet.

Mange, der har skrevet og talt om kaffe, har først og fremmest beskæftiget sig med det stimulerende giftstof koffein. Ja, koffein er et giftstof. Det - eller nærtbeslægtede kemiske substanser med stort set samme virkning - optræder i meget andet end kaffe, nemlig i te, cola, chokolade, kakao og et stort antal mediciner. Methylxantbiner kaldes disse stoffer under et.

Det er altså ikke alene kaffe, man skal undgå, hvis man vil styre klar af methylxanthinerne. Men på den anden side er kaffe den "stærkeste repræsentant" for disse forbindelser. Og derudover indeholder kaffe mange andre skadelige substanser, blandt andet tjærestoffer, der er kræftfremkaldende, og enzymgifte, der blokerer for vitaminer og mineraler. Så det er altså ikke blot et spørgsmål om koffein!

Lad os se på listen over de mange sygdomme, der opstår eller forværres af kaffedrikkeri: Forhøjet blodtryk og alle de lidelser, dette medfører; højt blod-kolesterol. akutte hjerteanfald, blodmangel, mavesår og sår på tolvfingertarmen, åreforkalkning, menstruationsproblemer, allergier, psoriasis, migræne, uregelmæssigt hjerte og søvnløshed, nyresten. knogleskørhed, nedsat skjoldbruskkirtel-funktion - såkaldt hypothyroidisme.

Kaffe blokerer for vitamin B1. Dette kan være den væsentligste årsag til lavt blodsukker. Mange patienter med lavt blodsukker og beslægtede lidelser er umulige at helbrede, indtil de totalt opgiver kaffedrikning. B1-mangel fører til træthed, sindsforvirring, depression, irritation, eksem, syreophobning i vævene og smerter, der ofte fortolkes som reumatisme. Denne form for "reumatisme" behandles så af lægerne med mediciner, for eksempel i første række kortison, der giver svære forgiftninger.

Kaffe kan føre til zinkmangel og derfor også eksemer, impotens, dårlige nerver, depression, grøn stær og dårligt syn og meget andet.

En gene, der ikke direkte kan kaldes en sygdom, men afgjort kan være belastende og indirekte kan føre til indtagelse af smertestillende midler og dermed medicinforgiftning, er den sænkelse af smertetærskelen, som overdreven kaffedrikkeri medfører. Koffeinet blokerer nemlig hjernens normale endokrine smertekontrol. For personer, der i forvejen lider af smerter, som for eksempel gigtpatienter, er kaffe altså den rene gift. Erkendelsen er væsentlig, fordi det visse steder stadig er en udbredt opfattelse, at kaffe fremmer virkningen af smertestillende midler

Men summa summarum: Med alle disse dystre udsigter, hvorfor holder fru Jensen så ikke op med at drikke kaffe?

Hun holder ikke op, først og fremmest fordi lægen siger, at det er helt allright, at hun fortsætter.

Informationen om, at kaffen er farlig, kommer nemlig kun fra de grupper, som lægerne kalder kvaksalvere. Og de er de samme mennesker, som i sin tid - længe før alle andre - advarede mod tobak, alkohol, amalgam- og anden tungmetalforgiftning, sukker - og mange andre farlige sager.

Så hvorfor skulle man lytte til dem?

Artikel af Erik Kirchheiner "Angående kaffe, fru Jensen - så ser det sort ud", Sund og Rask, sommeren 1992.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012