Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hellere rask og rig end fed og fattig

”Det offentlige kan ikke bare se til, mens en epidemi hærger blandt samfundets svageste grupper, sådan at de rige og veluddannede bliver sundere og lever længere, mens de dårligst stillede bliver federe og sygere. Det er helt uacceptabelt, at forskellen mellem »rig og rask « og »fed og fattig« er blevet så stor. Det er et samfundsproblem, som vi hverken kan skyde fra os med bemærkninger om, at det er et individuelt ansvar, eller bortforklare med argumenter om, at et kort liv nok er et mere løssluppent og lykkeligt liv. For det korte liv er ofte i en meget lang fase præget af alvorlige helbredsproblemer. Der skal en bred vifte af instrumenter til, hvis vi skal have en chance for at komme blot i nærheden af en løsning. Hvordan pakken af instrumenter så præcist skal skrues sammen, bliver vi givetvis klogere på, når Forebyggelseskommissionens betænkning kommer”, skriver Niels Kærgård, professor fhv. overvismand og Thea Dam, videnskabelig assistent Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet.

Kilde: Berlingske, Kultur & Debat, s. 21, 28. december 2008.

Kommentar til ovenstående:
Lægemiddelindustriens "Sundhedsstyrelse" og Fødevarestyrelsens medløberi har ved konstant at godkende vanedannende og bivirkningsrige lægemidler bidraget til sygeliggørelse af den danske befolkning. Hertil kommer Fødevarestyrelsens konstante godkendelser af "dummy"-fødevarer, hvor der er fjernet grove ingredienser fra sunde næringskilder (hvidt brød osv.). Politisk opbakning til disse ensidige tiltage har ført til høje lønninger og udbytter i medicinalindustrien. Derfor vil vi også se fortsat vækst i sygeliggørelsen, da så mange er økonomisk afhængige af de syge, at der ikke er råd til at gøre dem raske.

Health News 2009.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012